Β. Ακτσαλής, πρόεδρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: Καλώ τους Θρακιώτες να επιλέξουν στις ευρωεκλογές ανθρώπους της κοινωνίας κι όχι επαγγελματίες πολιτικούς

Η ανάπτυξη απαιτεί εθνικό όραμα και πραγματικό μεταρρυθμιστικό έργο επισήμανε , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου με αφορμή την πρόσφατη περιοδεία του σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ο πρόεδρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, κ. Βαγγέλης Ακτσαλής.

Ο κ. Ακτσαλής κάλεσε τους Θρακιώτες να επιλέξουν στις  ευρωεκλογές του Ιουνίου, ανθρώπους της κοινωνίας κι όχι επαγγελματίες πολιτικούς ή celebrities , ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος τους, τονίζοντας τη βαρύτητα που ενέχουν οι αποφάσεις της Ε.Ε  καθώς τα ¾ όσων αποφασίζονται στα εθνικά κοινοβούλια, απορρέουν από τα όργανα και τις επιτροπές της Ε.Ε.

Υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ώστε η Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της να αποφασίζουν επιτέλους με ευελιξία και ταχύτητα στο σύγχρονο ανασφαλές διεθνές περιβάλλον. Για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  στόχος και όραμα είναι μια ισχυρή, ανεξάρτητη ομοσπονδία κρατών, όχι μόνο με κοινό νόμισμα, αλλά και με κοινή Οικονομική Πολιτική, κοινή Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, με μια αποτελεσματική διοίκηση από τα κράτη-μέλη, καθώς επίσης και η αυτάρκεια, που πρέπει να αποκτήσει η ΕΕ στους τομείς της παραγωγής και της ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα της ακρίβειας.

Όπως σημείωσε, μέχρι τώρα η ΕΕ είχε βασιστεί σε φθηνή ενέργεια από τη Ρωσία, σε φθηνή ασφάλεια από τις ΗΠΑ, σε φθηνά προϊόντα από την Κίνα, και πρέπει πλέον να αλλάξει μοντέλο και να βρει τη θέση και τον ρόλο της στον κόσμο.  

Στηλίτευσε τις επιδοματικές πολιτικές που, όπως είπε, πριμοδοτούν την οκνηρία και ουδεμία σχέση έχουν με τις αναγκαίες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλά η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ από την ίδρυσή της , δώδεκα χρόνια πριν, μεταρρυθμίσεις που δεν προωθήθηκαν ούτε στα χρόνια των μνημονίων, αλλά ούτε και στη μεταμνημονιακή εποχή.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ θεμελιώνει τις αναπτυξιακές της θέσεις στο τρίπτυχο: απλοποίηση φορολογικού συστήματος -flat tax- , επίσπευση στην απονομή δικαιοσύνης  με τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και αξιοκρατία – αξιολόγηση στο δημόσιο.

Με αφορμή την περιοδεία του στην Ξάνθη αναφέρθηκε στη μη αξιοποίηση μέχρι τώρα επαρκώς του γεωθερμικού πεδίου, αλλά και σε θέματα ασφάλειας από περιστατικά παραβατικότητας στον οικισμό του Δροσερού που έθεσαν υπόψη του  μέλη και φίλοι του κόμματος.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ από την ευρύτερη περιοχή θα είναι  από την Ξάνθη η κ. Ζωή Μπανά και από τη Δράμα ο κ. Δημήτρης Κουκουτσολίδης.

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά