Α.Τσελεπή, υποψήφια ευρωβουλευτής ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Οι πολίτες πρέπει να επιστρέψουν στην πολιτική-Αισιόδοξη για την επίτευξη του εκλογικού στόχου του κόμματος

Με βασικό στόχο την επιστροφή των πολιτών στην πολιτική, η Αννέτα Τσελεπή, από την Ξάνθη και καταγωγή από την Αριδαία, υποψήφια ευρωβουλευτής με την Νέα Αριστερά, φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, όπου μίλησε για την υποψηφιότητά της στις ευρωπαϊκές εκλογές, το διακύβευμα των εκλογών, για την συμμετοχή της στην πολιτική και τον χώρο της αριστεράς.

Όπως εκμυστηρεύτηκε η ενεργός συμμετοχή της στην πολιτική ξεκινά μόλις το 2019 όταν αποφάσισε να ενταχθεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του συνδικαλιστικού χώρου των μηχανικών, ενώ νωρίτερα η ίδια ως φοιτήτρια είχε απαξιώσει την πολιτική και τα κόμματα, όπως η πλειοψηφία της νεολαίας  λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων και αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο του κόμματος, για λόγους ιδεολογικών  διαφορών, επειδή, όπως επισήμανε, θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε από την αριστερά προς κέντρο.

Πριν λίγες ημέρες η  Νέα Αριστερά προτείνει στην Αννέτα Τσελεπή να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και όπως σημείωσε η ίδια, ύστερα από την τιμητική αυτή πρόταση αποφάσισε να συμμετέχει για πρώτη φορά σε εκλογές και να θέσει τον εαυτό της στην μάχη της ευρωκάλπης και να κάνει το πρώτο βήμα με τη Νέα Αριστερά, εξηγώντας ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη,  που εκφράζει αυτή τη στιγμή τον χώρο της προοδευτικής αριστεράς.

Η προοδευτική αριστερά για την ίδια σημαίνει τρεις αξίες, ισότητα, πρόοδος και δημοκρατία. Και συγκεκριμένα, ισότητα σημαίνει να παίρνει ο καθένας και η καθεμιά όση βοήθεια χρειάζεται για να έχει τη δυνατότητα να φτάσει στο ίδιο σημείο με αυτούς που για κάποιο λόγο “ξεκίνησαν” προνομιούχοι, είτε επειδή είχαν περιουσία, είτε επειδή είχαν ταλέντο, είτε επειδή δεν είχαν κάποια αναπηρία, είτε επειδή γεννήθηκαν σε συγκεκριμένο τόπο και μόνο με την ισότητα μπορούμε να προοδεύσουμε σαν κοινωνία.

Πρόοδος για την Αννέτα Τσελεπή είναι η διαρκής αναζήτηση της αλήθειας, η διαρκής αναθεώρηση των ιδεών, η διαρκής αμφισβήτηση των στερεοτύπων. Η πρόοδος των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της ιατρικής, της φιλοσοφίας, των πολιτικών επιστημών δεν θα είχε επιτευχθεί εάν κάποιοι άνθρωποι δεν ήταν ριζοσπάστες και δεν αμφισβητούσαν διαρκώς την μέχρι τότε γνωστή αλήθεια. Οι γυναίκες δεν θα ψήφιζαν σήμερα, δεν θα υπήρχε το ίντερνετ, δεν θα ξέραμε ότι η γη γυρίζει.

Και δημοκρατία για την ίδια σημαίνει η συλλογική προσπάθεια και η συμμετοχή όλων που θα δίνουν λύσεις και που θα προοδεύσουν την κοινωνία μας, σημειώνοντας ότι η πολιτική παράγεται μέσα από τα κινήματα και τη συμμετοχή. Ένας άνθρωπος μόνος του ή μια μικρή ομάδα ατόμων από την ελίτ δεν μπορεί να παράξει πολιτική για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί να γνωρίζει όλα τα προβλήματα από όλες τις οπτικές γωνίες,  ούτε μπορεί να βρει τις λύσεις που απαιτούνται για την πρόοδο της κοινωνίας συνολικά ακόμα και αν έχει αυτή την πρόθεση.

Οι ευρωεκλογές , σημείωσε, εκφράζοντας την άποψή της είναι πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία και μας αφορά όλους, αφού είναι η μοναδική στιγμή κάθε πέντε χρόνια, όπου όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν συλλογικά για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωρίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεσπίζει νόμους, που μας επηρεάζουν και χαράσσει τη κατεύθυνση και την πολιτική, που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η νομοθεσία της ΕΕ εστιάζει σε σημαντικά θέματα, όπως είναι το περιβάλλον, την ασφάλεια, τη μετανάστευση, τις κοινωνικές πολιτικές, τα δικαιώματα των καταναλωτών, την οικονομία, το κράτος δικαίου και πολλά άλλα.

Η ίδια εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επίτευξη του εκλογικού στόχου της Νέας Αριστεράς στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, σημειώνοντας ότι αποτελούν σταθμό για το κόμμα, που θα δοκιμαστεί πρώτη φορά στην κάλπη, αλλά η πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση κατά την εκτίμησή της, θα είναι οι εθνικές εκλογές. Το βασικό διακύβευμα, που θέτει η Νέα Αριστερά εν όψει της ευρωκάλπης είναι ο κόσμος να ακούσει, να συμμετέχει με την ψήφο του και να αναδείξει πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη, θα συμβάλλουν στην πρόοδο της ένωσης και της κοινωνίας και θα βάλουν ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς, όπως αυτή διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις.

Ακούστε την Αννέτα Τσελεπή.

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Σύνταξη: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ- Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά