Ο άστεγος Οδυσσέας Κουργερίδης: Θέλουμε να νοικιάσουμε ένα σπιτάκι…// Άμεση, η επέμβαση των αρχών, για να διευθετηθεί το θέμα.

Συνεχίζει, με την μητέρα του, ο Οδυσσέας Κουργερίδης, να βρίσκεται σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στην Ξάνθη και να ζουν  μαζί, σε απερίγραπτες συνθήκες, με τη βοήθεια ανθρώπων της γειτονιάς.

Βρεθήκαμε στο σημείο, μετά από την ενημέρωση που είχαμε από γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν και την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, καθώς ακουγόταν έντονες φωνές δυσαρέσκειας,  από τον χώρο.

Όπως ο ίδιος περιγράφει στην κάμερα του Δημοτικού Ραδιόφώνου Ξάνθης, μετά από έξωση,  φιλοξενήθηκαν, για ένα διάστημα, από τη Μητρόπολη Ξάνθης και από την Πρόνοια του Δήμου Ξάνθης, όμως δεν επιθυμούν να φιλοξενηθούν σε δομές απόρων,  καθώς η μητέρα του λαμβάνει σύνταξη 860 ευρώ τον μήνα και όπως ισχυρίζεται η μητέρα του δεν θέλει να μείνει σε γηροκομείο γιατί επιζητεί τη δική του παρουσία και φροντίδα.

 Αυτό που θέλουν είναι, μιλά εκπροσωπώντας και την μητέρα του,  με την οποία δεν κατέστη δυνατό να συνομιλήσουμε,  να βρεθεί ένα σπίτι με ένα οικονομικό ενοίκιο, ώστε να το νοικιάσουν και να ζουν μαζί, φροντίζοντας τις καθημερινές ανάγκες της, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο κ. Οδυσσέας Κουργερίδης, ισχυρίζεται ότι με τη σύνταξη της μητέρας του, με μια δουλειά που ο ίδιος θα βρει και με το ΚΕΑ, έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με άνεση και αξιοπρέπεια.

Από την εικόνα που παρουσιάζει το κατάλυμα στο οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκονται,  είναι απολύτως σαφές ότι είναι παντελώς ακατάλληλο και ο τρόπος αυτός διαβίωσης, ιδιαίτερα επικίνδυνος ακόμη για τη ζωή τους, ιδιαίτερα μάλιστα της μητέρας του, η οποία βρίσκεται και σε μεγάλη ηλικία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης