Το τραγούδι που έγραψαν τα παιδιά του Μουσικού για το σχολείο τους. Η εκδήλωση και οι ατάκες μαθητών καθηγητών.

Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης έγραψαν στίχους και μουσική, έκαναν το δικό τους τραγούδι για το σχολείο τους, το τραγούδησαν κατά τη διάρκεια της μουσικής τους διαμαρτυρίας στο πάρκο της πλατείας στην Ξάνθη και εξέφρασαν τις ευαισθησίες τους και την αγάπη τους για το σχολείο απλά και ανθρώπινα, ζεστά και με ψυχή, με αξιοπρέπεια και καθαρότητα για το μέλλον που τους ανήκει.. ακούστε τα:

To tragoudi tou Mousikou Sholeiou Xanthis-18 10 2013 by Radio899 on Mixcloud

Μαθητές και καθηγητές είχαν να εκφράσουν σε αυτή την πρωτότυπη μουσική διαμαρτυρία, με τον δικό τους τρόπο που είχε μια σαφή καλλιτεχνική διάθεση και κατεύθυνση την αντίθεσή τους σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Mathites-18102013 by Radio899 on Mixcloud

Το Μουσικό Σχολείο της Ξάνθης με αυτή την εκδήλωση έρχεται να επιβεβαιώσει την αισθητική του και κάνει νομίζουμε κατανοητό σε όλους μας ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν εξαντλείτε μόνο εντός των αιθουσών αλλά σε κάθε δραστηριότητα που έχει αμφίδρομη σχέση ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης με ανακοίνωσή της δηλώνει την συμπαράστασή της στο Μουσικό Σχολείο της Ξάνθης:

"Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών του Μουσικού Γυμνασίου Ξάνθης
και μαζί τους απαιτούμε:

• Να λυθεί τώρα το πρόβλημα της μεταφοράς όλων των μαθητών προς και από το σχολείο τους.
• Να αποσυρθεί τώρα η νέα ΚΥΑ που αυξάνει τις χιλιομετρικές αποστάσεις.
• Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση.
• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά.
• Ούτε ευρώ από την τσέπη των γονιών για λειτουργίες της εκπαίδευσης.
• Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων.
• Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο (προνόμιο που έχουν μόνο οι εφοπλιστές! Αλλά όχι τα σχολεία) και φυσικό αέριο σ' όλα τα σχολεία για το τρέχον έτος. Απαγόρευση σε εταιρεία φυσικού αερίου να αφαιρεί την παροχή όταν υπάρχουν οφειλές. Πάγωμα των χρεών στις ΔΕΚΟ και μηδενική τιμολόγηση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τα σχολεία από φέτος.
• Για τον υποσιτισμό. Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός κλπ.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις δομές και το προσωπικό των δήμων - χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και χορηγών.
• Απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα ολοήμερα και τα 28άρια τμήματα. Καμία συγχώνευση - σύγχρονα και ασφαλή κτίρια - καμία τάξη να μην έχει πάνω από 20 παιδιά.
• Απόσυρση του νόμου για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση."

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά