Δωρεάν έλεγχος Χοληστερόλης σε ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους από το Δήμο Ξάνθης 

Tο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) στο οποίο συμμετέχουν 85 Δήμοι ανά την χώρα και μεταξύ αυτών ο Δήμος Ξάνθης οργανώνει «Μια Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικό Έλεγχο Δυσλιπιδαιμίας» υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.).

Η δυλιπιδαιμία σχετίζεται άμεσα με τη διεργασία της αθηροσκλήρωσης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Είναι γνωστό ότι η έγκαιρη διάγνωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων αποτελεί την ασφαλέστερη οδό για την αντιμετώπισή τους και για την καλή υγεία των συμπολιτών μας.

Στόχος της καμπάνιας αυτής που θα λάβει χώρα πανελλαδικά είναι ο έλεγχος μέσω αιματολογικής εξέτασης των επιπέδων χοληστερόλης των ανασφάλιστων, άνεργων και άπορων δημοτών του Δήμου Ξάνθης άνω των 30 ετών.

Από τις 21 Οκτωβρίου έως και τις 25 Οκτωβρίου 2013, οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια μπορούν να προσέλθουν κατόπιν ραντεβού στα συμβεβλημένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του Πανελλήνιου Δικτύου IATRICA, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τις παρακάτω εξετάσεις :

  • Ολική Χοληστερόλη (TC)
  • H.D.L χοληστερόλη (HDL-C)
  • L.D.L χοληστερόλη (LDL-C)
  • Τριγλυκερίδια αίματος (TGS)
  • Αθηρωματικός Δείκτης

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετηθούν σύμφωνα με την ημερήσια δυνατότητα αιμοληψιών των πιστοποιημένων Μικροβιολογικών Εργαστηρίων του Δικτύου IATRICA.

Επί παθολογικών ευρημάτων, συστήνεται στους δημότες να επισκεφθούν τον θεράποντα ιατρό τους ή το Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης. Επιπλέον παρέχεται - εφόσον κρίνεται ιατρικώς σκόπιμο - 1 ΔΩΡΕΑΝ επίσκεψη του εξεταζόμενου στο Δίκτυο Διαιτολογικών Γραφείων Τροποποίησης Συμπεριφοράς και Ελέγχου Βάρους NUTRIMED.

Για την επιβεβαίωση των δικαιούχων είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ τους καθώς και τα εξής δικαιολογητικά :

  • Υπεύθυνη Δήλωση περί μη ύπαρξης Κοινωνικού Ασφαλιστικού Ταμείου ή ιδιωτικής ασφάλισης υγείας
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας) και
  • Κάρτα Ανεργίας άνω των 12 μηνών ή Ληγμένο Βιβλιάριο Υγείας ή τελευταία ασφαλιστική ενημερότητα με ημερομηνία ισχύος που έχει παρέλθει.

Οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και να καταθέτουν τα παραπάνω δικαιολογητικά στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Διοικητικής Βοήθειας του Δήμου Ξάνθης (Κεντρική Πλατεία, τηλ. 2541073707) από τις 21 έως και τις 24/10/2013 και ώρες 11:00-13:00. Τα παραπάνω δικαιολογητικά προσκομίζονται από τους δικαιούχους και στα συμβεβλημένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του Δικτύου IATRICA.

Κοινωνικά
Τοπικά