Μ.Φανουράκης για την 49η διοργάνωση των Θ.Λ.Ε : οι Ξανθιώτες νίκησαν τη βροχή

Την ικανοποίηση του για την κορυφαία στιγμή των 49ων Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, Μανώλης Φανουράκης, δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Στα θετικά της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης συγκαταλέγονται η πολύ καλή ροή της αφού η βροχόπτωση δεν επέτρεψε στους συλλόγους να επαναλάβουν καθυστερήσεις κυρίως στην πλατεία που μέχρι και πέρυσι έφταναν ακόμη και τα 15-17 λεπτά, και φυσικά η συμμετοχή του κόσμου που δεν αποχώρησε  από όλη τη διαδρομή εξαιτίας της κακοκαιρίας επιβεβαιώνοντας έτσι τις φιλολαϊκές βάσεις του θεσμού.

Οι όποιες δυσλειτουργίες και αδυναμίες εντοπίστηκαν θα συζητηθούν εκτενώς στην οργανωτική επιτροπή των Θ.Λ.Ε και στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τον απολογισμό ώστε να αντιμετωπιστούν ενόψει της επόμενης πανηγυρικής διοργάνωσης των 50 χρόνων.

Ο κ. Φανουράκης σημείωσε ακόμη ότι οι διήμερες και μονοήμερες εκδρομές από γειτονικές χώρες κυρίως τις τελευταίες δύο ημέρες σε συνδυασμό με την επισκεψιμότητα από άλλες περιοχές της χώρας, έδωσαν μια ανάσα στα μαγαζιά της πόλης ενώ εστίασε στην παιδική καρναβαλική παρέλαση που για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακούστε το Μ.Φανουράκη.

Fanourakis-04032014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

Καρναβάλι
Πολιτιστικά