Π.Λύρατζης για Θ.Λ.Ε: ‘Πάμε για τα καλύτερα του χρόνου’/ Σε διευρυμένη οργανωτική επιτροπή θα συζητηθεί η θωράκιση της δυναμικής του λαοφιλούς θεσμού

   Την ανάγκη να ενεργοποιηθούν όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας – αρχές, παραγωγικοί φορείς, επαγγελματίες – ώστε να θωρακισθεί η Ξάνθη με τις απαραίτητες υποδομές που θα μπορούν, μεσοπρόθεσμα και κυρίως μακροπρόθεσμα, να αναδεικνύουν και να εξυπηρετούν τη δυναμική που αναπτύσσουν οι Θ.Λ.Ε-Ξανθιώτικο Καρναβάλι, επισήμανε στις πρώτες του εκτιμήσεις μετά την τελευταία διοργάνωση, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου κ. Πασχάλης Λύρατζης.

Για το σκοπό αυτό μέσα στο Μάρτιο θα συγκαλέσει διευρυμένη οργανωτική επιτροπή ώστε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για το πώς μπορεί ο καθένας να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και να κατατεθούν προτάσεις προς επεξεργασία.

Όπως εξήγησε ο κ. Λύρατζης στους βασικούς στόχους του Κέντρου παραμένει η προσέλκυση επισκεπτών από όλη τη χώρα και από γειτονικές – και όχι μόνο- χώρες και η επί  δεκαήμερο επισκεψιμότητα με στοχευμένες εκδηλώσεις των Θ.Λ.Ε, όμως η αθρόα προσέλευση επισκεπτών που έχει εδραιωθεί πολλά χρόνια κυρίως κατά το τελευταίο τριήμερο, οδηγεί στον εξής προβληματισμό: μπορούν οι υποδομές της Ξάνθης να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες ικανοποιητικά ώστε κάθε χρόνο να επιλέγουν χωρίς ενδοιασμούς την Ξάνθη την περίοδο των Απόκρεων;

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, σημείωσε, σε κεντρικά σημεία της πόλης είχαμε επισκέπτες που πέρασαν παραπάνω από ένα βράδυ μέσα σε Ι.Χ αυτοκίνητα και πολλούς να αναζητούν τραπέζι ή καρέκλα σε καταστήματα εστίασης και καφέ της πόλης. Και αυτά είναι ελάχιστα δείγματα από τα όσα βιώνουμε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Ο κ. Λύρατζης επισήμανε ακόμη ότι και κατά τη φετινή διοργάνωση εντοπίστηκαν κάποια θέματα τα οποία χρήζουν ανάγκης διευθέτησης και θα συζητηθούν στην οργανωτική επιτροπή και επίσης στα θετικά της φετινής διοργάνωσης υπερτόνισε το ενωτικό και συνεργατικό πνεύμα που κυριάρχησε από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος της διοργάνωσης για να καταλήξει: ‘Πάμε για τα καλύτερα του χρόνου’.

Ακούστε τον κ. Π.Λύρατζη.

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά