Ο μηνιαίος απολογισμός της Ε.Α.Α.Σ. Ξάνθης στο δημοτικό ραδιόφωνο

 

Δυναμικά υποδέχεται τη νέα χρονιά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης αλλά και εξίσου δυναμικά , με συμμετοχή σε πλήθος εκδηλώσεων εορταστικών και μη, αποχαιρέτησε και το 2018 που ήταν μια δημιουργική χρονιά για την τοπική Ένωση.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης , κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, ενημέρωσε ότι η Ένωση κόβει την καθιερωμένη βασιλόπιτα στις 26 Ιανουαρίου, σε μια εκδήλωση που όπως κάθε χρόνο βραβεύει και τους αριστούχους μαθητές, παιδιά μελών της.

Αρχές Φεβρουαρίου , στις 4 του μήνα, συμμετέχει ως συνδιοργανωτής σε εκδήλωση με θέμα : ‘το υπερφυές θαύμα της Παναγίας’ , η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του καθεδρικού Ιερού Ναού Της Του Θεού Σοφίας , με ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Γριβάκο, αντιστράτηγο ε.α., νομικό.

Στην εκδήλωση θα αναφερθούν λεπτομέρειες και θα παρουσιαστούν εικόνες και σύντομο video από τα συγκλονιστικά γεγονότα, τα οποία συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου στη Βόρειο Ήπειρο, όταν εμφανίστηκε η Θεοτόκος σε Έλληνα μαχητή της VIIIης Μεραρχίας ΠΖ, καθώς και οι συνθήκες υπό τις οποίες θεμελιώθηκε και επί τόπου κτίσθηκε από οπλίτες της Μεραρχίας, ένας Ναΐσκος προς τιμή της Υπερμάχου Στρατηγού.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 9 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί και ο πρώτος εκκλησιασμός στους Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια για το 2019, στη Γλαύκη.

Θέματα τοπικής, και όχι μόνο, επικαιρότητας  αλλά και διαπιστώσεις από την εορταστική περίοδο βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο του σχολιασμού του κ. Γεωργιάδη.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά