Στην Ξάνθη σήμερα η βουλευτής Β’Θεσ/νικης και υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ Κατερίνα Μάρκου/ Από την Τρίτη περιοδεύει στην Θράκη

Από τις 5 Μαρτίου περιοδεύει στην Θράκη η βουλευτής Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ, κ. Κατερίνα Μάρκου, συζητά με πολίτες και εκπροσώπους αρχών και φορέων, καταγράφει το σύνολο των προβλημάτων ανά νομό και επικοινωνεί τις προγραμματικές θέσεις της Ν.Δ.

Η Κ. Μάρκου γνωρίζει πολύ καλά την Θράκη αφού και η ίδια έχει ρίζες από τον Έβρο, επισκέπτεται συχνά την περιοχή και ενόψει της υποψηφιότητας της στις ευρωεκλογές του Μάϊου με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, ξεκίνησε την περιοδεία της από την Ανατολική Μακεδονία και  Θράκη και θα συνεχίσει και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Επισκέφθηκε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και σήμερα από το μεσημέρι επισκέπτεται την Ξάνθη για την οποία όχι μόνο γνωρίζει ότι γιορτάζει τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές της,  όπως τόνισε, αλλά και τη δημιουργικότητα και τη ζωντάνια των ανθρώπων της πόλης μας: ‘ εκδηλώσεις πολιτισμού αυτού του επιπέδου που προβάλουν την παράδοση μας και ταυτόχρονα μέσω της επισκεψιμότητας τους στηρίζουν την τοπική, και όχι μόνο, οικονομία, πρέπει να γίνονται όλο το χρόνο όπως στην Ξάνθη’ επεσήμανε.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η κ. Μάρκου, μετέφερε τα κυρίαρχα αιτήματα των Θρακιωτών που όπως είπε δεν είναι άλλα από την ανεργία, την αποβιομηχάνιση –σ.σ: συνάντησα κουφάρια στις ΒΙ.ΠΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά- και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις.

Γνωστοποίησε –και το ίδιο, είπε, θα κάνει και σήμερα στην Ξάνθη- την οικονομική προγραμματική θέση της Ν.Δ, στην οποία εξειδικεύονται κοστολογημένα μέτρα για μείωση της φορολογίας και ενθάρρυνση του επιχειρείν, ενημέρωσε για το σύνολο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα ‘τρέξουν ‘ στην νέα προγραμματική περίοδο, δήλωσε πεπεισμένη για νίκη του κόμματος της στο σύνολο των εκλογικών αναμετρήσεων  του 2019, με έμφαση υπογράμμισε ότι καμία ψήφος σε καμία εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να είναι χαλαρή ή να λειτουργεί ως εκτόνωση αλλά απαιτεί ορθή αξιολόγηση από τους πολίτες και σωστή επιλογή και, τέλος, στηλίτευσε τους χειρισμούς της παρούσας κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, με αιχμή του δόρατος το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά