Τα παιδιά της Ξάνθης στο πλευρό των παιδιών της Παλαιστίνης. Εκδήλωση αλληλεγγύης διοργανώνουν Επιτροπή Ειρήνης και Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης/ Τη Δευτέρα η εκδήλωση ‘Ραψωδοί της Ξάνθης’ στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση/Ο Θ.Μουσόπουλος στ

Η Επιτροπή Ειρήνης και ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης οργανώνουν εκδήλωση Αλληλεγγύης στα παιδιά και στο λαό της Παλαιστίνης το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής (είσοδος από Βασ. Σοφίας 12) στις 10:30 το πρωί.

Θα προβληθούν εικαστικά έργα μικρών μαθητών των σχολείων της Ξάνθης, θεατρικό έργο, θα ακουστούν παραμύθια από μαθητές ΡΟΜΑ του όγδοου γυμνασίου, θα παίξουν φλογέρες μαθητές του μαέστρου Φώτη Κοντού, θα ερμηνεύσουν ποντιακά τραγούδια μαθητές του μουσικού Γυμνασίου και θα συμβάλλουν καλλιτέχνες της πόλης μας όπως ο Βαγγέλης Τσακίρης, ο Αντώνης Μουσαδές, η Ξανθίππη Αναστασιάδου και άλλοι.

Στην εκδήλωση θα τιμηθεί για την προσφορά του στο φιλειρηνικό γίγνεσθαι της Πόλης μας ο αείμνηστος Γιώργος Κωτούλας.

Το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης , κ. Θανάσης Μουσόπουλος, απηύθυνε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς όλες και όλους μας, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση στην οποία πρωταγωνιστεί η δημιουργικότητα των παιδιών της Ξάνθης .

‘Ραψωδοί της Ξάνθης’

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στις 19:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Δίκτυο Λόγου και Πράξης, πραγματοποιούν μέσα από κείμενα παλιότερα και νέα, πεζά και ποιητικά έναν «περίπατο» για τα 100 χρόνια (1919-2019) ελεύθερης ζωής της Ξάνθης με τίτλο: ‘Ραψωδοί της Ξάνθης’.

Μέσα από τη σύνθεση «Ραψωδοί της Ξάνθης» του Θανάση Μουσόπουλου διαγράφεται η ιστορική πορεία της Ξάνθης και ο πολιτισμός της εκατονταετίας 1919 – 2019.

Εκτός από τη δική του ποιητική σύνθεση συμπεριλαμβάνονται και ποιήματα Ξανθιωτών και Ξανθιωτισσών του αιώνα ελεύθερης ζωής.
 

Αποδίδονται ποιήματα των:

Άργη Κόρακα, Γιώργου Στογιαννίδη, Κατίνας Βέικου Σεραμέτη, Στέφανου Ιωαννίδη, Μάνου Χατζιδάκι, Ευάγγελου Λάμπρου, Γιώργου Κωτούλα, Μαρίας Ράλλη Υδραίου, Έλενας Ψαραλίδου Φιλιππιτζή.

Συμμετέχουν και απαγγέλλουν οι:

Ελένη Δημητριάδου Εφραιμίδου, Θωμάς Βουγιουκλής, Κώστας Ταβουλτσίδης,

Τάσος Συμεωνίδης.

Κείμενα αποδίδουν οι:

Γιώργος Μπόσκου και Βασίλης Ταβουλτσίδης.

Μουσική από τους:

Έλενα Σερενίδου στο πιάνο, Χάρη Ξυλά στο σαξόφωνο και τον Φώτη Κοντό με τους Φλογερούς Φλογεριστές και την Παιδική Χορωδία του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την αίθουσα ‘Β.Τσουδερού’, καπναποθήκη Π, με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο Θ.Μουσόπουλος, κάλεσε τους συμπολίτες/σες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να ‘συναντήσουν’ το αξιοσημείωτο πολιτιστικό παρελθόν της πόλης και να διαπιστώσουν ότι το έργο των ανθρώπων της Ξάνθης που δημιούργησαν το στέρεο πολιτιστικό υπόβαθρο της πόλης, έχει εξίσου άξιους συνεχιστές.

Ακούστε τον Θ.Μουσόπουλο.


 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά