Εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, διοργανώνει ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης

Ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς όλους/ες τους συμπολίτες/σες να τιμήσουν με την παρουσία τους την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους από το πραξικόπημα και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, απηύθυνε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν.Ξάνθης, κ. Ελένη Χατζηγεωργίου.

Σημείωσε με έμφαση ότι στις μέρες μας το σύνθημα, και συνάμα μήνυμα, προς την παγκόσμια κοινότητα, το ‘ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ’, έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό από άκρη σε άκρη καθώς η τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ κορυφώνεται.

Το πρωί της  Κυριακής 21 Ιουλίου, θα τελεστεί  μνημόσυνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα στην παραλία των Αβδήρων, αμέσως μετά μετάβαση του κοινού στο Άλσος Αγνοουμένων για απότιση φόρου τιμής και, τέλος,  δεξίωση με καφέ που θα παραθέσει σε κατάστημα των Αβδήρων, ο Σύλλογος.

Και τις φετινές εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας του προξενείου Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε και στη φονική κακοκαιρία που έπληξε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με ιδιαίτερο μένος όμως χτύπησε τη Χαλκιδική αφήνοντας πίσω της έξι νεκρούς, μεταξύ των οποίων δυο παιδιά, και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές καθώς και τους νομούς Ροδόπης και Έβρου στους οποίους οι καταστροφές είναι μεγάλες.

Ακούστε την κ. Ελένη Χατζηγεωργίου.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά