Σ. Μωραΐτης: Χαιρετίζω τη δέσμευση του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη. Θετικά τα κυβερνητικά μέτρα για το επιχειρείν / Θα επανεκκινηθούν επιχειρήσεις και στο Νομό Ξάνθης.

Μόνο θετικά αποτελέσματα στην αγορά μπορούν να επιφέρουν οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε από τη Δ.Ε.Θ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στέλιος Μωραΐτης.

Το γεγονός, προσθέτει, της εξαιρετικά γρήγορης υλοποίησης των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για τα μέτρα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, αλλά και οι καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, να ξεμπλοκάρει μια σειρά από επιχειρηματικές δράσεις που είχαν τελματώσει, είναι δείγματα ότι θα επανεκκινηθούν και στο Νομό Ξάνθης κάποιες επιχειρήσεις, όπως και σε όλη την επικράτεια.

Πρόκειται σημείωσε για επιχειρήσεις εξαγωγικού χαρακτήρα, οι οποίες ήταν αδύνατον να δείξουν τη δυναμική τους κυρίως εξαιτίας της υψηλής φορολογίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, επεσήμανε ακόμη ότι το νέο περιβάλλον που διαμορφώνει η κυβέρνηση για το επιχειρείν, είναι υποστηρικτικό και για την τιτάνια προσπάθεια ανάδειξης και θωράκισης των τοπικών προϊόντων που ξεκίνησε το Επιμελητήριο καθώς πολλαπλασιάζονται τα αναπτυξιακά εργαλεία για να προωθηθεί.

Δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της φετινής, 2ης έκθεσης τοπικών προϊόντων, χαιρέτησε την δέσμευση του Δημάρχου Ξάνθης, κ. Μανώλη Τσέπελη, από του χρόνου να συμμετέχει στη διοργάνωση και ο Δήμος Ξάνθης και τόνισε ότι η διεύρυνση του εγχειρήματος σε περιφερειακό επίπεδο που ξεκίνησε από φέτος και θα συνεχισθεί, εγγυάται , μέσω των συνεργασιών που επιδιώκονται, την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων  με τα απαραίτητα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά, αφού διαθέτουν ποιότητα αλλά υστερούν σε ποσότητα.

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι η προετοιμασία της 3ης έκθεσης θα ξεκινήσει από τις 3 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη στο ΕΒΕ για την επόμενη διοργάνωση.

Ακούστε τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης, κ. Στέλιο Μωραΐτη.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά