Ε.Χατζηγεωργίου: πως περιγράφει Κύπριος εθελοντής με ποίημα του την υποδοχή των ελευθερωτών στην Ξάνθη στις 4.10.1919/ Απογοητευμένος ο κυπριακός λαός από την τουρκική προκλητικότητα

Επέστρεψε από την Κύπρο η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Ξάνθης με νέο υλικό διδακτικών και ψυχαγωγικών παραμυθιών, το οποίο σύντομα θα απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι μέσα από τις εκπομπές του συλλόγου στο δημοτικό ραδιόφωνο.

Η κ. Χατζηγεωργίου γνωστοποίησε , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ότι η αγάπη που εισέπραξε η ίδια αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου από τους μικρούς ακροατές της εκπομπής , ανταποδίδεται με νέο υλικό το οποίο θα χαρούν πολύ σύντομα οι μικροί μας φίλοι και το οποίο εκτός από διδακτικά και ψυχαγωγικά παραμύθια, εμπεριέχει επίσης κουίζ για παιδιά και σπαζοκεφαλιές!

Στόχος του συλλόγου δεν είναι άλλος από το να γνωρίσει στα παιδιά την παράδοση και να τα απασχολήσει δημιουργικά , συστήνοντας και άλλους τρόπους ψυχαγωγίας εκτός από το διαδίκτυο.

Με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης, η κ. Χατζηγεωργίου κάνει γνωστό ότι ανάμεσα στους ελευθερωτές της ιστορικής Παρασκευής, 4 Οκτωβρίου 1919, ήταν και ένας Κύπριος εθελοντής, ο οποίος γοητευμένος από τη θερμή υποδοχή των Ξανθιωτών, περιγράφει σε ποίημα του το χρονικό της υποδοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναπαράσταση που οργανώθηκε στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ελεύθερης Ξάνθης, παραμονές και ανήμερα της τοπικής επετείου, ήταν ακριβής !

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων, μετέφερε – έτσι ξεκίνησε και την τοποθέτηση της- την ψυχολογία των Κυπρίων από τις συνεχείς και παρατεταμένες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ : ο κυπριακός λαός είναι απογοητευμένος, επισημαίνει.

Ακούστε την κ. Ε.Χατζηγεωργίου.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά