Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης και Δήμος Ξάνθης, αποφασισμένοι να εργαστούν μεθοδικά για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

Με την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συναντήθηκε  την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης. Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ζερενίδης, καθώς επίσης και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη  του Δήμου Ξάνθης.

Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης εκπροσώπησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σταμπουλής, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή  Πασχάλη Γιώρη , τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης Α/Α΄ Ιωάννη Πούλιο και τον Υπασπιστή της διευθύνσεως, Υπαστυνόμο Α΄ Σταύρο Σακελλαρίδη.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν  στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην Ξάνθη, με επίκεντρο την εξασφάλιση της απρόσκοπτης κίνησης των πεζών σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και γονέων με παιδιά. 

Διερευνήθηκαν ζητήματα σχετικά με την κίνηση και στάση-στάθμευση δικύκλων σε δρόμους πεζών, παράνομες σταθμεύσεις σε απαγορευμένες περιοχές και ράμπες ΑμΕΑ, ενώ εξετάστηκαν δράσεις ενημέρωσης,  ευαισθητοποίησης, περίοδοι προειδοποίησης, με έσχατο και τελικό μέτρο, την επιβολή κυρώσεων.

Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν: απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, την διαρκή συντήρηση των στοιχείων κυκλοφορίας και διαγραμμίσεων, την εξασφάλιση περισσοτέρων θέσεων στάθμευσης δικύκλων στην ελεγχόμενη στάθμευση, την προστασία των πεζών, καθώς και συνεχείς δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και ταυτόχρονα η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης της περιοχής.

Στην συνάντηση τονίσθηκε ότι από πλευράς Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, ότι οι έλεγχοι ως προς την τήρηση και εφαρμογή των ανωτέρω θα είναι εντατικοί και θα συνεχισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον, με σκοπό και στόχο τόσο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και την απρόσκοπτη κίνηση αυτών στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης να ευχαριστήσει θερμά  εκ μέρους του,  όλους τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Ξάνθης, για την αυταπάρνηση που δείχνουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για την προστασία και διευκόλυνση των πολιτών, διαβεβαιώνοντας ότι η στενή συνεργασία των δομών θα συνεχιστεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά