Η ΕΦΑ Ξάνθης αποκαλύπτει το Αιγαίο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων/Με εκπαιδευτική δράση συμμετέχει και στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Με δυο εκδηλώσεις, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου για τους μικρούς της φίλους και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 για όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Αιγαίο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης μας καλεί και αυτή την εβδομάδα στο φιλόξενο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.

Η προϊσταμένη της ΕΦΑ , κ. Κωνσταντίνα Καλλιντζή, έδωσε πληροφορίες και για τις δυο εκδηλώσεις και ταυτόχρονα απηύθυνε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς όλες και όλους να ξανασυναντηθούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αβδήρων.

Η πρώτη εκδήλωση είναι μια εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, απευθύνεται σε παιδιά και έχει στόχο να τους γνωρίσει αρχαία όργανα μουσικής, τραγούδια και χορούς ώστε να αντιληφθούν την εξέλιξη μέσα στο χρόνο.

Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη σε ‘Τέχνες και Ψυχαγωγία –Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο’ και τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή τρων μαθητών/τριων της Δ’ τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου είναι ‘ας αρχίσουν οι χοροί…’. Στους μικρούς μαθητές θα γνωρίσουν το…παρελθόν του ελεύθερου χρόνου, οι αρχαιολόγοι κ.κ. Μ.Χρυσάφη και Δ.Σκουλαρίκη.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις καταγεγραμμένες περιπέτειες, ευκαιρίες και προοπτικές που προσέφερε από αρχαιοτάτων χρόνων στους ανθρώπους, το Πέλαγος που ενώνει τις στεριές, το Αιγαίο.

Ακούστε την κ. Κ.Καλλιντζή.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά