Η ΣΕΚΕ ΑΕ με Μνημόνιο-Συμφωνητικό Συνεργασίας αναβιώνει καλλιέργειες.

Την Τετάρτη στις 16 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. στην Ξάνθη υπογράφηκε Μνημόνιο-Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε., και της 1978foodsIKE με στόχο την υλοποίηση έργου αναβίωσης της καλλιέργειας λεπτοκαρυάς (corylus avelana), καθώς και της παραγωγής ξηρών καρπών,ποικιλίας TONDA GIFFONI, TONDA ROMANA και FERTILLE de CUTTARD.

Σκοπός του Μνημονίου-Συμφωνητικού Συνεργασίας είναι η οργάνωση της διαχείρισης του ανωτέρω έργου μέσω:

  • της επιλογής αγροτεμαχίων,
  • της παροχής πιστοποιημένων φυτών φουντουκιάς  των ανωτέρω ποικιλιών,
  • της μελέτης και εγκατάστασης του κατάλληλου αρδευτικού συστήματος,
  • καθώς και της τεχνικής και επιστημονικής υποστήριξης της καλλιέργειας και παραγωγής των ανωτέρω ξηρών καρπών, τους οποίους θα αγοράζει η  1978foodsIKE στο πλαίσιο της εμπορικής της δραστηριότητας.

Η εν λόγω συνεργασία θα δημιουργήσει πρότυπους φουντουκιώνες, οι οποίοι, μέσα από τον εναλλακτικό τρόπο χρήσης της γης, θα συνεισφέρουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα στους δικαιούχους αγρότες-παραγωγούς, συνεργαζόμενους με τη Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε.,το οποίο θα βοηθήσει  στην οικονομική βιωσιμότητα των  αγροτικών  εκμεταλλεύσεων.

Παράλληλα, μέσω της δημιουργίας και αύξησης δασωδών εκτάσεων, αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση/προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στη διατήρηση/ενίσχυση της βιοποικιλότητας.

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά