Θ. Καράογλου: "η ψήφος των αποδήμων μεγαλώνει την Ελλάδα"

 

"Κορυφαία θεσμική τομή" χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, την απόφαση της Βουλής να εγκρίνει με 288 θετικές ψήφους το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που επιτρέπει στους Έλληνες του εξωτερικού να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους.  

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι "η ψήφος των αποδήμων μεγαλώνει την Ελλάδα". Για αυτό, συνέχισε, η  Κυβέρνηση έθεσε εμφατικά το ζήτημα τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και μετεκλογικά, θέλοντας να δείξει στους συμπατριώτες μας του εξωτερικού ότι η μητέρα πατρίδα δεν τους ξέχασε. "Οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό δεν αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αγκαλιάζοντάς τους,  τους δείχνουμε ότι υπολογίζουμε στη συμμετοχή τους στις εγχώριες εξελίξεις και ζητούμε με την ψήφο τους να εκφράσουν άποψη για τη διαμόρφωση της Ελλάδας του μέλλοντος. Της Ελλάδας που μας αρμόζει, της Ελλάδας που ξέρει τι ζητά και που πηγαίνει" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε, μάλιστα, ότι "κτίζοντας μια  κοινωνία ίσων ευκαιριών θα δώσουμε τη δυνατότητα στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Παράλληλα, καθιστούμε σαφές στους απόδημους Έλληνες ότι πραγματικά αξίζει η καρδιά τους να χτυπά για την Ελλάδα και το βλέμμα τους να είναι πάντα στραμμένο στην πατρίδα, όσα χιλιόμετρα και αν βρίσκονται μακριά".

Κλείνοντας την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο κ. Καράογλου εξήγησε ότι η ψήφος των Ελλήνων, όπου και αν κατοικούν, δεν μπορεί να χωρίζεται σε κατηγορίες. "Κοινοβουλευτική ομοφωνία σε κρίσιμο εθνικό θέμα δεν ενδυναμώνει την Κυβέρνηση. Αντίθετα, συμβολίζει την ενότητα των απανταχού Ελλήνων και αναδεικνύει τη δυναμική της χώρας σε μια περίοδο ιδιαίτερα αυξημένων προκλήσεων και απαιτήσεων, όπου αμφισβητούνται μέχρι και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα". 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά