ΕΒΕ Ξάνθης: Ημερίδα στο Τσανάκκαλε στις 6 Απριλίου 2020 με τη συμμετοχή Τουρκικών και Ελληνικών Επιμελητηρίων

Κατόπιν ενημέρωσης του Γραφείου ΟΕΥ του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζεται, για τον προσεχή Απρίλιο, η διοργάνωση ημερίδας οικονομικού, εμπορικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης Canakkale (Τουρκία), με την συμμετοχή Επιμελητηρίων της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Βορείου Ελλάδος, μεταξύ άλλων.
 
Στόχος της εν λόγω ελληνοτουρκικής επιχειρηματικής ημερίδας είναι η ανάπτυξη νέων ή η ενίσχυση υπαρχόντων εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των επιχειρήσεων - μελών των ελληνικών και τουρκικών επιμελητηρίων που θα συμμετάσχουν, πάντα σε αμοιβαία βάση, όσον αφορά τις διμερείς εμπορικές και οικονομικές ροές.
 
Η τουρκική πλευρά προτείνει τη συμμετοχή των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Canakkale (διοργανωτής), Biga και Gelibolu καθώς και των Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων των πόλεων αυτών. Επίσης, προτείνεται η συμμετοχή των Βιομηχανικών Ζωνών και Οργανισμών Λιμένων περιφέρειας Canakkale και των παραγωγικών, εισαγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων - μελών των ανωτέρω ΕΒΕ. Τομείς που επιθυμούν να προβάλλουν είναι ο αγροδιατροφικός, δασικών προϊόντων, επιπλοποιίας, μηχανολογικού εξοπλισμού και δομικών υλικών. 
 
Από ελληνικής πλευράς, ενδεικτικοί τομείς και παραγωγικοί κλάδοι που προτείνεται να συμμετέχουν είναι: τροφίμων (κατεψυγμένα - κατεψυγμένης ζύμης, βιολογικά, έτοιμα για μαγείρεμα ή για κατανάλωση τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής διατροφής, διαίτης), ιχθυοκαλλιέργειας, ενέργειας / ΑΠΕ, δομικών υλικών, φαρμακευτικών, καλλυντικών, ιατρικού εξοπλισμού, logistics και μεταφορές, τουρισμός κ.α.
 
Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί σε χώρους του Επιμελητηρίου Canakkale στις 6 Απριλίου 2020 και κατά τη διάρκεια εργασιών της οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα για Β2Β συναντήσεις (προκαθορισμένες) ενώ την επομένη 7 Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις, για όσους το επιθυμούν, σε βιομηχανικές μονάδες, τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, κλπ. με μέριμνα του ΕΒΕ Canakkale.
Το Επιμελητήριο Ξάνθης προτίθεται να διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή στο πλαίσιο της παραπάνω επιχειρηματικής ημερίδας. Ως εκ τούτου, προκειμένου να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό της, καλούνται οι επιχειρήσεις - μέλη να δηλώσουν εγκαίρως το ΚΑΤΑΡΧΗΝ ενδιαφέρον τους και ειδικότερα έως την Τετάρτη 04 Μαρτίου 2020. Οι λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος και τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα εξαρτηθούν από το πλήθος συμμετοχών και θα διευκρινιστούν μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Ξάνθης, τηλ. 2541022533 (εσωτ. 5) κα. Τσελεπίδου Σοφία και 2541025105 (εσωτ. 3) κα. Σιαμίδου Δέσποινα.
 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά