Η. Ασκαρίδης: Σας ευχαριστώ όλες και όλους από καρδιάς για τη συμμετοχή σας, το αστείρευτο κέφι, τη ζωντάνια στη μεγάλη αυτήν γιορτή.

Έχω την τιμή και την χαρά να αναλαμβάνω τον μεγάλο αυτόν θεσμό στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας. Οι συνεργάτες μου και εγώ, όπως και το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, βλέποντας την πετυχημένη του πορεία στα πενήντα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, έχουμε έναν στόχο: να τον προχωρήσουμε και να τον φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Έχοντας επίγνωση αυτής της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με όρεξη για δουλειά, με νέες ιδέες, με περισσότερη συνεργασία με τους συλλόγους, εθελοντές και φορείς θα βάλουμε το λιθαράκι έτσι ώστε να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Οι εορταστικοί φωτισμοί των δρόμων και της κεντρικής σκηνής, οι καρναβαλικές νύχτες, οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την άρτια παρουσία αρμάτων και υποδομών, η τελετή έναρξης και λήξης με τις συναυλίες και τα πυροτεχνήματα, η παιδική, η βραδινή και η μεγάλη παρέλαση καθώς και οι εκδηλώσεις στον χώρο του αμφιθεάτρου είναι η ειδοποιός διαφορά που χαρακτηρίζει τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι.

Στις επιμέρους εκδηλώσεις, έχουν επιλεγεί να παρουσιαστούν λαογραφικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου από πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους. Αναβαθμίζεται η ημέρα της γιορτής της λαογραφίας καθώς και όλες οι εκδηλώσεις που αφορούν την παράδοση του τόπου μας. Έχουμε εντάξει, εκτός των μεγάλων συναυλιών και μοντέρνα και λαϊκά σχήματα από την πόλη μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην παιδική καρναβαλική παρέλαση, καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδία. Ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμα που ακολουθεί, ο αναγνώστης θα βρει δράσεις και θεάματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Εκθέσεις, εικαστικά, κινηματογράφος, διαλέξεις, συναυλίες, δρώμενα, αναβιώσεις εθίμων, είναι λίγα από όσα κάνουν το καρναβάλι της Ξάνθης να είναι ξεχωριστό. Αυτό που αποκαλούμε εμείς θησαυρό της πόλης μας.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους από καρδιάς για τη συμμετοχή σας, το αστείρευτο κέφι, τη ζωντάνια στη μεγάλη αυτήν γιορτή. Δική μας και δική σας.

Καλώς να ορίσετε λοιπόν.

Ο πρόεδρος του

Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Ηλίας Ασκαρίδης

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά