Για 23η χρονιά στην Ξάνθη, η εθελοντική οργάνωση Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής –Ιατρικής ‘Ανοιχτή Αγκαλιά’/ Ενημερώνει η πρόεδρος Γ.Βλάχου

Η εθελοντική οργάνωση των Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής- Ιατρικής  ‘Ανοιχτή Αγκαλιά’ για 23η χρονιά θα βρίσκεται στο νομό Ξάνθης από  Δευτέρα,  10   Φεβρουαρίου,  έως και την Τετάρτη 19  Φεβρουαρίου  2020.

Η ομάδα εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών επισκέπτεται τα μειονοτικά σχολεία της περιοχής, προκειμένου να γίνει ο ετήσιος προληπτικός  έλεγχος και η ενημέρωση των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν την πρόληψη στον τομέα της υγείας.

Οι εξετάσεις όπως πάντα παρέχονται δωρεάν.

Η ομάδα των γιατρών προέρχεται από τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., Παίδων Α. & Π. Κυριακού, Ιπποκράτειο Θες/κης και ΑΧΕΠΑ και αποτελείται από τις κάτωθι ειδικότητες: παιδίατροι, παιδοχειρουργοί, ορθοπεδικός, οφθαλμίατρος, καρδιολόγος , ακτινολόγος, ψυχολόγος.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και της 4ης ΔΥΠΕ Μακεδονίας –Θράκης .

Η πρόεδρος της ‘Ανοιχτής Αγκαλιάς’, κ. Γιολάντα Βλάχου, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, υπενθύμισε την αποστολή και το έργο των εθελοντών, ενημέρωσε για την τρέχουσα ιατρική επίσκεψη και αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους, φιλικούς, δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των εθελοντών γιατρών της ‘Ανοιχτής Αγκαλιάς’ και των συμπατριωτών μας στους ορεινούς οικισμούς της Π.Ε.Ξάνθης αλλά και όλης της Θράκης.

Ακούστε την κ. Γ.Βλάχου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη:  Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά