Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Εφραιμίδης, έριξε τη μπάλα στο "τζαμί" και ξεκίνησε η εκδήλωση..«Τσίμπιτσίμπι το νατό στην παράδοση γυρνώ».

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στην Πλατεία Δημοκρατίας, ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης αναβίωσε έθιμα και  και παραδοσιακά  παιχνίδια.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον δεκάδων παιδιών που δοκίμασαν παραδοσιακά παιγνίδια. Οι μεγάλοι όμως πραγματικά έκλεψαν τις εντυπώσεις καθώς όλοι θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια και ο συναγωνισμός έγινε μεγάλος....

Η πρόεδρος του συλλόγου κα. Ελλένη Χατζηγεωργίου σημείωσε:

"Τελικά μικροί και μεγάλοι μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα ένα, όταν παίζουν αγαπημένα παραδοσιακά παιχνίδια και αναπαράγουν υπέροχα έθιμα.

Όπως είχε υποσχεθεί ο σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης, χθες το μεσημέρι στην Κεντρική μας πλατεία, έφερε την παράδοση για να θυμίσει στους παλαιότερους και να κάνει κοινωνούς τους νεώτερους.
Βέβαια πρώτοι στο παιχνίδι οι μεγάλοι!!!!!

Το παιχνίδι του τζαμιού ή τα σκατούλιακα όπως τα λέγαμε εμείς στην Κύπρο, τότε μικρά παιδιά, το άνοιξε ο φίλος, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης.


Σε όλα τα παιδάκια που συμμετείχαν χαρίσαμε όμορφες χειροτεχνίες, χάρτες της Κύπρου και φυσικά στους μεγάλους το κέρασμα ήταν κουμανταρία!!!!!

Χρόνια πολλά σε όλους λοιπόν και του χρόνου με υγεία και μια Κύπρο λεύτερη".

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά