‘Δύο διαφορετικές μέρες ΙΙ-Σεβασμός στη διαφορετικότητα’ : συγκινεί και αφυπνίζει με το νέο του βιβλίο ο Τ.Κωνσταντινίδης

 

Αφυπνίζει, και επαναφέρει μικρούς και μεγάλους στις θεμελιώδεις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, που οικοδόμησαν τις κοινωνίες των ανθρώπων και εγγυήθηκαν την διατήρηση και εξέλιξη τους, ο κ. Τάσος Κωνσταντινίδης, και  με το δεύτερο βιβλίο του ‘Δύο διαφορετικές μέρες ΙΙ, Σεβασμός στη διαφορετικότητα’.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019 σε εκδήλωση για τη διαφορετικότητα που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό.

Προλογίζουν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης , κ. Ιωάννης Μπούτος, ο φιλόλογος-συγγραφέας, κ. Θανάσης Μουσόπουλος και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου , κ. Βασίλης Τοροσίδης.

Ο Τάσος Κωνσταντινίδης μίλησε για το νέο του βιβλίο στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, αποκάλυψε την αστείρευτη πηγή έμπνευσης του που δεν είναι άλλη από την οικογένεια του, αναφέρθηκε στους λόγους που απευθύνεται, μέσω των παιδιών, σε όλους τους ενήλικες –γονείς και εκπαιδευτικούς- , γνωστοποιεί γιατί επέλεξε να εντάξει στους χαρακτήρες του νέου του αφηγήματος τον 3χρονο Αϊλάν , το προσφυγόπουλο που έχασε τη ζωή του στο ταξίδι για μια καλύτερη ζωή και συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη και, τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό του ώστε και η δεύτερη συγγραφική του δουλειά, να ολοκληρωθεί.

Στο δεύτερο αυτό βιβλίο, το οποίο είναι εξίσου διδακτικό για μικρούς και μεγάλους, ο Τάσος Κωνσταντινίδης ξεδιπλώνει το συγγραφικό του ταλέντο, καταγράφει ακόμη και αληθινές ιστορίες των ανθρώπων της πόλης και αποδομεί τους ευτελείς λόγους που ορθώνουν τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρενέβη ο κ. Θανάσης Μουσόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις αξίες και τις αρχές που αναδεικνύει ο συγγραφέας στο νέο του πόνημα.

Το βιβλίο πωλείται στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ από το βιβλιοπωλείο ‘Πυργελή’ και τα έσοδα από τις πωλήσεις και αυτού του βιβλίου του Τάσου Κωνσταντινίδη, θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των παραρτημάτων προστασίας παιδιών Καβάλας και Δράμας (πρώην ορφανοτροφείων).

Υπενθυμίζουμε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του πρώτου βιβλίου ‘Δυο διαφορετικές μέρες-Ένα βιβλίο κατά των νταήδων’ , δόθηκαν για την κάλυψη των αναγκών του ειδικού σχολείου Γενισέας.

Το επόμενο διάστημα το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε Γυμνάσιο της Ξάνθης και εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλα σχολεία, ο συγγραφέας και το βιβλίο του θα είναι στη διάθεση τους.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινίδης ενημέρωσε ότι σχολείο της Ξάνθης εκδήλωσε ενδιαφέρον να υλοποιήσει την πρόταση του συμπολίτη , κ. Λάμπη Καϊτεζίδη, και να φροντίσει για την κυκλοφορία του βιβλίου και σε c.d. (Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε και στη γραφή braille για άτομα με προβλήματα όρασης).

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά