Ο Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού στο δημοτικό ραδιόφωνο :’είμαστε λίγοι και κάνουμε πολλά’

Ο αεικίνητος πρεσβευτής των Θ.Λ.Ε-Ξανθιώτικο Καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα,  ο Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, φιλοξενήθηκε στην σημερινή ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Ένας χείμαρρος κυριολεκτικά, με λόγο περιεκτικό και πολύ συγκεκριμένο- παρά την πληθωρική του εμφάνιση- και στόχο την ανάδειξη και προβολή του λαοφιλούς θεσμού της Ξάνθης και των ιδιαίτερων λαογραφικών παραδόσεων της Θράκης.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης κάνει γνωστό ότι σήμερα – μέχρι το βράδυ- θα δοθεί στη δημοσιότητα το εκπληκτικό διαφημιστικό για τη φετινή διοργάνωση :’πρόκειται για εξαιρετική δουλειά’ διαβεβαιώνει και απαριθμεί τους συντελεστές αυτής της δουλειάς έναν προς έναν.

Ενημερώνει για το καθημερινό του - στοχευμένο και επικεντρωμένο στην ανάδειξη του θεσμού- πρόγραμμα,  το οποίο περιλαμβάνει από επιδόσεις προσκλήσεων σε Δήμους της ευρύτερης περιοχής, επισκέψεις σε παιδιατρικές κλινικές Νοσοκομείων, συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας και πολλές ακόμη δράσεις,  μέχρι και την αυριανή του συνάντηση με τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Γενισέας!

Δίνει πληροφορίες για τις αφίξεις επισκεπτών από όλη τη χώρα και από χώρες των Βαλκανίων, για την πληρότητα των ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής, για την ετοιμότητα των ΚΤΕΛ Ξάνθης και Ροδόπης, προετοιμάζει για το αποκριάτικο ξεφάντωμα του τελευταίου διημέρου με τη βραδινή παρέλαση του Σαββάτου και την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, για τη διαθεσιμότητα, την ποιότητα και τις προσεγμένες τιμές των στολών των συλλόγων, ενημερώνει για το σύνολο των εκδηλώσεων του φετινού προγράμματος μέχρι και για τον αριθμό των χιλιάδων καρναβαλιστών που θα πλημμυρίσουν την Ξάνθη την Κυριακή αλλά και τους χώρους στάθμευσης των οχημάτων που θα εξυπηρετούν τους επισκέπτες!

Συστήνει στους ντόπιους και τους επισκέπτες να ζήσουν τη χαρά της διοργάνωσης και να μεθύσουν μόνο με τα όνειρα, τα χρώματα, τις μυρωδιές και τα αρώματα του ξανθιώτικου καρναβαλιού ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο ενδεχόμενα περιστατικά μέθης : ‘τι νόημα θα έχει να ζήσουν αυτή την εμπειρία και να μην τη θυμούνται;’ αναρωτιέται , προσθέτοντας ότι δεν χρειάζονται ούτε οι αφροί και οι φωτιές την ώρα της μεγάλης παρέλασης.

Θυμάται πως…αυτοπροτάθηκε ως Βασιλιάς του ξανθιώτικου καρναβαλιού στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης πριν τρία χρόνια, μιλά για την άψογη συνεργασία του με τον τότε πρόεδρο του Κέντρου κ. Π.Λύρατζη αλλά και για τη φετινή εξαιρετική συνεργασία με το νέο πρόεδρο κ. Η.Ασκαρίδη, το Δ.Σ και το σύνολο των υπαλλήλων του Κέντρου Πολιτισμού όπως και με το Δήμαρχο κ. Μ. Τσέπελη.

Ακούστε το Βασιλιά του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά