"Δήμος Πρότυπο" : Δύο ερωτήσεις κατέθεσε η παράταξη του Δήμου Ξάνθης προς το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.

ΘΕΜΑ:

«Ερωτήσεις προς τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης»

 

Κύριε Δήμαρχε,

Α.   Όπως είναι γνωστό διανύουμε τον 7ο μήνα της τρέχουσας δημοτικής περιόδου. Λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων σας, είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, είχαν δημοπρατηθεί και είχαν αναδειχθεί δύο ανάδοχοι του διαγωνισμού για τη δημιουργία πέντε νέων παιδικών χαρών στα πάρκα: Κυψέλη, Μεξικάνα, Μ. Αλέξανδρος, Διοικητήριο και «Παπάκια» με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Καθόσον γνωρίζουμε, είχαν υποβληθεί ενστάσεις μεταξύ των αναδόχων του διαγωνισμού, οι οποίες τελεσιδίκησαν και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας προχώρησε στην ανάδειξη των οριστικών ανά κατηγορία αναδόχων.

Ερωτάστε :

  1. Σε ποιά φάση υλοποίησης βρίσκονται σήμερα τα εν λόγω έργα;
  2. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες;
  3. Ποια ημερομηνία εκτιμάτε ότι θα παραδοθούν για χρήση οι νέες παιδικές χαρές;

Β.   Λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων σας επίσης, είχαν παραδοθεί ακόμη δύο παιδικές χαρές. Μία εξ αυτών στην κεντρική πλατεία Ξάνθης και ακόμα μία στην πλατεία Ευμοίρου. Σήμερα 7 μήνες μετά οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές δεν φέρουν, στην προβλεπόμενη πινακίδα την πιστοποίηση (Σήμα) από το ΥΠΕΣ.

Ερωτάστε :

  1. Σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί έως σήμερα προκειμένου οι δύο παιδικές χαρές να λάβουν το σήμα πιστοποίησης από το ΥΠΕΣ, ώστε να αναρτηθεί στην αντίστοιχη κανονιστική πινακίδα;

 

 

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

π. Δήμαρχος Ξάνθης

Αντιπρ. επ. Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ

Μέλος ΔΣ Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 


 

 

ΘΕΜΑ:

«Ερωτήσεις προς τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης»

 

Κύριε Δήμαρχε,

Έχουν περάσει τρεις ολόκληροι μήνες από τη στιγμή που τοποθετήθηκε ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, καθώς και η μεταλλική εξέδρα του Κέντρου Πολιτισμού στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο μεσοδιάστημα είδαμε να συμπληρώνεται ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με την προσθήκη αποκριάτικων στολιδιών, καθώς και να τοποθετείται επί της μεταλλικής εξέδρας το επίσης μεταλλικό στέγαστρό της.

Ερωτάστε :

  1. Ποιανού εντολή ήταν, να παραμείνει ο εν λόγω εξοπλισμός επί τριμήνου, καθώς η εξέδρα καταλαμβάνει ζωτικό κοινόχρηστο χώρο με ενδεχόμενο κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια ενηλίκων αλλά πρωτίστως και ανηλίκων;
  2. Είχαν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες, για την τοποθέτηση των ως άνω κατασκευών;
  3. Είχε δοθεί η απαιτούμενη παραχώρηση στο Κέντρο Πολιτισμού, για την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας για την παραμονή των κατασκευών για τη διάρκεια ολόκληρου του παραπάνω διαστήματος;
  4. Πότε προβλέπεται να απομακρυνθούν και αν είναι στις προθέσεις σας να παραμείνει ο εν λόγω εξοπλισμός, ο διάκοσμος και η εξέδρα, προκειμένου με τη προσθήκη πασχαλινών αυγών, να αξιοποιηθεί κατά τις εκδηλώσεις της Μ. Εβδομάδας, την περιφορά των Επιταφίων και της Ανάστασης.

 

 

 

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

π. Δήμαρχος Ξάνθης

Αντιπρ. επ. Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ

Μέλος ΔΣ Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά