Ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός ερμηνεύει τις επιδιώξεις της Τουρκίας, τη στάση Ε.Ε και Ρωσίας απέναντι στην Τουρκία και καλεί στο σεμινάριο που θα πραγματοποιήσει στο Πόρτο-Λάγος

Ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς όλους όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με αντικείμενο τη βαθύτητα στη στρατηγική, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πορτο-Λάγος στις 23 Απριλίου, απηύθυνε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο στρατηγικός αναλυτής, κ. Νίκος Λυγερός.

Το σεμινάριο, στο οποίο θα διδάξει ο κ. Λυγερός,  δεν έχει κόστος συμμετοχής και είναι ανοιχτό σε όσους και όσες επιθυμούν να κατανοήσουν την έννοια της βαθύτητας στη στρατηγική.

Ο κ. Λυγερός, με αφορμή τη γνωστοποίηση της διενέργειας του σεμιναρίου στην περιοχή μας, αναφέρθηκε και στα τρέχοντα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εξηγώντας ποιοι είναι οι βαθύτεροι στόχοι του Ερντογάν και σε ποιο κοινό απευθύνεται με τις προκλητικές και επιθετικές του τακτικές.

Παράλληλα ερμήνευσε τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επιθετικές του πρακτικές στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και της Ρωσίας για το ζήτημα της Συρίας που εκνεύρισαν ιδιαίτερα τον Ερντογάν.

Τέλος, σκιαγράφησε το ζοφερό σκηνικό που δημιούργησε ο ίδιος ο Ερντογάν για να πετύχει τις επιδιώξεις του και τελικά εγκλωβίστηκε ο ίδιος εντός του.

Ακούστε τον κ. Νίκο Λυγερό.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά