Μ.Τσιακίρογλου: ‘Κύριο μέλημα όλων μας η δημόσια υγεία, αλλά τα μέτρα για τον κορονοϊο αφορούν καταστήματα σε όλη τη χώρα, ενώ οι οικονομικές ελαφρύνσεις μόνο περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα’


Κύριο μέλημα όλων μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας , επισημαίνει η πρόεδρος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης κ. Μαίρη Τσιακίρογλου, θέτοντας παράλληλα όμως και το εξής ερώτημα, το οποίο οδηγεί σε έναν εύλογο προβληματισμό : γιατί ελήφθησαν οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης μόνο για τις επιχειρήσεις των Νομών στους οποίους υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό, από τη στιγμή που τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης αφορούν όλη τη χώρα;


Ακούστε την κ. Μ.Τσιακίρογλου.


Η χθεσινή δέσμη των νέων έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφορά κλάδους του επιχειρείν  σε όλη την ελληνική επικράτεια καθώς αναστέλλεται για τις επόμενες 15 ημέρες η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης –εξαιρουμένων προς το παρόν των καφετεριών και των εστιατορίων – των γυμναστηρίων, των παιδότοπων, των κινηματογράφων κ.α, με τις οικονομικές ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν για τις περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα, να μην ισχύουν για τους επιχειρηματίες ,π.χ. της περιφέρειας Α.Μ.Θ όπου δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα,  οι οποίοι αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, να υποστούν μια τεράστια οικονομική ζημιά, να ‘τρέχουν’ όλες οι υποχρεώσεις τους  προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αλλά να μην υπάρχει μέριμνα από την πολιτεία να επεκτείνει –το ίδιο οριζόντια όπως και ο χαρακτήρας των μέτρων – τα μέτρα ελάφρυνσης στους επαγγελματικούς κλάδους της χώρας που βεβαιωμένα θα υποστούν ζημιά, υπογραμμίζει η κ. Τσιακίρογλου.


Ήδη δια της ΓΕΣΕΒΕ, ενημερώνει, έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση όμως, προσθέτει, οφείλουν οι βουλευτές μας –όλων των κομμάτων – και  οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων να ενισχύσουν και με τις δικές τους παρεμβάσεις, ένα δίκαιο αίτημα.


Η πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Ξ με έμφαση υπογραμμίζει ότι αντιλαμβάνονται όλοι την κρίσιμη κατάσταση για όλη τη χώρα, πρωτίστως για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και για την πορεία της οικονομίας, όμως μετά από δέκα χρόνια βαθιάς ύφεσης με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πραγματική οικονομία που ακόμη και σήμερα δεν έχουν προσδιοριστεί, έχει εκμηδενιστεί κάθε δυνατότητα των επιχειρηματικού κόσμου, να βάλει πλάτη.


Η αγορά της Ξάνθης, δηλαδή η αγορά μιας πόλης στην οποία δεν υπάρχει κρούσμα, ήδη παρουσιάζει μεγάλη πτώση ως προς την κίνηση: ΄είναι θετικό για όλους μας ότι η ενημερωτική καμπάνια της κυβέρνησης απέδωσε τα μέγιστα. Ταυτόχρονα όμως ζούμε και τις επιπτώσεις’, επισημαίνει.


Τέλος, καλεί όλους τους συμπολίτες που έχουν συμπτώματα γρίπης να αποφεύγουν να προσέρχονται σε χώρους εστίασης:’ είναι σημαντικό όλοι μας να ακούμε τις συστάσεις των ειδικών και να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο ’, καταλήγει η κ. Τσιακίρογλου .



 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά