Α.Σάρρος: το κλείσιμο των εστιών μεσούσης της πανδημίας κορονοϊου θα μετεξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα !

Εκπνέει η προθεσμία που δόθηκε από τη διοίκηση του Δ.Π.Θ για άδειασμα των δωματίων των φοιτητικών εστιών στα Κιμμέρια αλλά και στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, το οποίο Δ.Π.Θ - όπως και όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας- καλείται να εφαρμόσει την κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο των εστιών.

Με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων της Πολυτεχνικής Σχολής, κ. Αλέξανδρος Σάρρος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνεται, δημόσια και  επώνυμα, προς όλους τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, την επιστημονική ιατρική κοινότητα της περιοχής σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, τονίζοντας με έμφαση ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα μετεξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα.
 
Εξήγησε ότι το Δ.Π.Θ είναι ήδη ενήμερο για το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις εστιακών που παρουσιάζουν συμπτώματα και τελούν σε κατ' οίκον περιορισμό με οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.,  μια εκ των οποίων είναι ο ίδιος ο κ. Σάρρος καθώς και μια ακόμη περίπτωση φοιτήτριας που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα από το Νομό Ξάνθης αλλά δεν παρουσιάζει συμπτώματα : 'καλούμαστε λοιπόν ενώ τελούμε σε απομόνωση να ταξιδέψουμε, σε περίοδο γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων, σε αυτή την κατάσταση, στις ιδιαίτερες πατρίδες μας. Εκεί μας περιμένουν οι οικείοι μας που κάποιοι εξ' αυτών ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ για να μετακινηθούμε δωρεάν θα πρέπει να ταξιδέψουμε με λεωφορεία των ΚΤΕΛ έχοντας δίπλα μας ανυποψίαστους συνταξιδιώτες !
 
Άλλοι συνάδελφοι που πρέπει να γυρίσουν με πλοίο στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, σε νησιά ,  καλούνται να επωμιστούν και τα έξοδα! Ο ίδιος έχω συμπτώματα, επικοινώνησα άμεσα με τον ΕΟΔΥ ,ο οποίος μου συνέστησε την παραμονή στο σπίτι για 14 ημέρες - μου απομένουν άλλες τρεις ημέρες - , έθεσα το ζήτημα και η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα ! Ήδη στις εστίες της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ έκοψαν το ζεστό νερό και τη θέρμανση και από σήμερα μας ενημέρωσαν ότι θα κοπεί και το ρεύμα. Σήμερα επίσης εκπνέει και η προθεσμία που μας δόθηκε για να εγκαταλείψουμε τα δωμάτια. Περιμένουμε μήπως, έστω και σήμερα, δοθεί μια λύση'.
 
Εκτός των παραπάνω , ο κ. Σάρρος, υπενθυμίζει ότι οι ερευνητικές λειτουργίες του Δ.Π.Θ δεν έχουν ανασταλεί, γεγονός που απαιτεί τη φυσική παρουσία υποψήφιων διδακτόρων σε ερευνητικά προγράμματα που τρέχουν αλλά και το ότι κάποιοι συνεχίζουν να εργάζονται σε διοικητικές θέσεις.
 
Δύο παρεμβάσεις προκάλεσε το αίτημα των εστιακών: του κ. Σ.Χατζησάββα (ΚΚΕ μ-λ) και Γ.Σιαμίδη (ΕΠΑΜ) 
 
Η παρέμβαση του κ. Σάρρου σήμερα, αλλά και η συνέντευξη που παρουσιάστηκε στη χθεσινή εκπομπή με εκπρόσωπο του συλλόγου οικότροφων φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής, προκάλεσε τις παρεμβάσεις για το όλο θέμα τόσο του κ. Στέφανου Χατζησάββα από το ΚΚΕ μ-λ  , όσο και του κ. Γιάννη Σιαμίδη από το ΕΠΑΜ, οι οποίοι αφενός δήλωσαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο αίτημα των εστιακών να παραμείνουν στα δωμάτια τους - αυτό άλλωστε ζητά από όλους μας με το σύνθημα 'μένουμε σπίτι' η ίδια η πολιτεία- και αφετέρου προσδιόρισαν, ο καθένας με τα δικά του επιχειρήματα,  την έννοια της ατομικής ευθύνης , αλλά και της συλλογικής όπως και της ευθύνης της ίδιας της πολιτείας .
 
Ακούστε τον κ. Αλέξανδρο Σάρρο καθώς και τις παρεμβάσεις των κ.κ. Σ.Χατζησάββα και  Γ.Σιαμίδη.

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά