π.Β. Καλλιακμάνης" Από τη διακονία του λόγου, στη διακονία του πλησίον". Το Ιερατικό συνέδριο της Μητρόπολης Ξάνθης.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 13η Μαΐου το 19ο Τακτικό Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, με σκοπό τον πληρέστερο καταρτισμό του Ιερού Κλήρου στην άσκηση του ποιμαντικού του έργου.

Της ενάρξεως των εργασιών του Συνεδρίου προηγήθηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και Ιερό Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους κληρικούς της Μητροπόλεως μας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος.

Κύριος ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, που ανέπτυξε το θέμα:   «Από τη διακονία του λόγου, στη διακονία του πλησίον», σε μία εποχή κατά την οποία ο λαός μας έχει ανάγκη τόσο από τον επιστηρικτικό λόγο της Εκκλησίας όσο και από την έμπρακτη εκδήλωση της αγάπης.

Εξ’ αφορμής της διαλέξεως ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους Κληρικούς της Μητροπόλεως μας.

Οι εργασίες του 19ου Ιερατικού Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την παράθεση κοινής Τράπεζας προς τιμήν του ομιλητού και των συνέδρων Ιερέων.

Εκπαιδευτικά
Θρησκευτικά
Τοπικά