"Ημέρες Άσκησης" Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Δήμος Ξάνθης μαζί. Το Σάββατο στις 10:00 στο πάρκο Διοικητηρίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Συμμαχία για την Υγεία-Άσκηση, Ανάπτυξη προγραμμάτων άσκησης ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων - παρεμβατικά προγράμματα" που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη η δράση "Ημέρες Άσκησης".

Η Εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Διοικητηρίου, το Σάββατο 22 Ιουνίου και θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης για την υγεία, θα δοκιμάσουν διάφορες μορφές άσκησης ανάλογα με το "προφίλ" τους και όσοι το επιθυμούν να αξιολογηθούν σε διάφορους δείκτες υγείας και φυσικής κατάστασης.

Χθες Πέμπτη 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση "φορέων" στις 12:30 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των φορέων της περιοχής στην οργάνωση προγραμμάτων άσκησης, όπως και άλλων δράσεων με στόχο την προαγωγή της υγείας.

Ο Επιστημονικός υπεύθυνος, επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ-Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Βασίλειος Γεροδήμος απευθύνθηκε στους Ξανθιώτες για την εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Δια βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης. Ακούστε τον.

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά