Παρουσιάζει και διδάσκει ελληνική παράδοση ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης

Δεκαπέντε φοιτητές από το Πανεπιστήμιο PRINSTON προετοιμάζει ώστε να εμφανιστούν αρχές Ιουλίου στο Πανθρακιώτικο Αντάμωμα , ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης.

Οι φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, στο πλαίσιο του μαθήματος Εθνολογίας , επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή συνοδευόμενοι από καθηγητές τους.

Στην Ξάνθη αναμένεται να παραμείνουν για έναν ολόκληρο μήνα και ήδη υπό την επιμέλεια του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης ξεκίνησαν μαθήματα ελληνικής γλώσσας ενώ με τη συνδρομή του Χ.Ο.Ξ γνωρίζουν την θρακιώτικη παράδοση.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο πρόεδρος του Χ.Ο.Ξ, κ. Νίκος Τσαρδίδης, τόνισε ότι η μέχρι τώρα συνεργασία με τους νεαρούς σπουδαστές εκτός από ενδιαφέρουσα είναι και μια μεγάλη εμπειρία για τους δασκάλους και τα μέλη του ομίλου, δεδομένου ότι οι νεαροί μαθαίνουν εξαιρετικά γρήγορα τους θρακιώτικους χορούς και δείχνουν να εντυπωσιάζονται από τις παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής μας. Ο κ. Τσαρδίδης σημείωσε ότι οι φοιτητές του PRINSTON  θα παρουσιάσουν χορούς από τη Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές της Θράκης που διαθέτει ο ΧΟΞ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Εντωμεταξύ τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης προετοιμάζονται και για την εμφάνιση στην Πράγα στο πλαίσιο διεθνούς παραδοσιακού φεστιβάλ όπου κλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο.

Ακούστε τη συνέντευξη με τον κ. Τσαρδίδη (17,2Mb - mp3)

Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά