ΠΗΓΑΣΟΣ-ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ στη Ξάνθη κατά των ναρκωτικών : Η δύναμη ν’ αλλάζεις

Με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, σήμερα Τετάρτη  26 Ιουνίου και με βασικό σύνθημα  «Η δύναμη ν’ αλλάζεις» το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ  «ΚΙΒΩΤΟΣ»  του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σε συνεργασία με τον ποδηλατικό Σύλλογο «ΠΗΓΑΣΟΣ Ξάνθης»  διοργανώνει Νυχτερινή Ποδηλατοδρομία στην πόλη  και ενημερωτική δράση με θέμα  την απεξάρτηση.

Το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απεξάρτησης που στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από τον εθισμό στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το τζόγο. Ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες, χωρίς λίστες αναμονής, χωρίς φάρμακα και με σεβασμό στο απόρρητο, στις πόλεις της Καβάλας,  της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης.

Από την άλλη ο ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης ΠΗΓΑΣΟΣ –για μια ακόμη φορά- πιστοποιεί το κοινωνικό του ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και την ποιοτική συνύπαρξη των ανθρώπων, συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν σκοπό να «μετατρέψουν» την καθιερωμένη και πετυχημένη παράλληλα Νυχτερινή ποδηλατοβόλτα της Τετάρτης (εκκίνηση ώρα 21.00) σε μια δυνατή και βροντερή εκδήλωση, περνώντας ταυτόχρονα κοινωνικά μηνύματα στον κόσμο της Ξάνθης.

Προχωρώντας ακόμη παραπέρα ο ΠΗΓΑΣΟΣ θα διανέμει σε δημότες και νέους εκπαιδευτικό CD (εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ) με θέμα τα ναρκωτικά, ενώ για τις ανάγκες της συγκεκριμένης δράσης προγραμματίζεται όλοι οι ποδηλάτες να φορούν γιλέκα (με συνθήματα) και να έχουν πολύχρωμα μπαλόνια.

 Οι αρμόδιοι του ΚΕΘΕΑ θα έχουν από τις 19:00 σχετικές με το θέμα δράσης στην πλατεία, στοχεύοντας κυρίως στην ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών.

Η αναπληρώτρια υπεύθυνη του προγράμματος ΚΕΘΕΑ Κιβωτός κ. Ντέλια Ντζιογκίδου, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ενημέρωσε για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ξάνθη σήμερα το απόγευμα σε συνεργασία με τον Πήγασο.

Ακούστε τη συνέντευξη (15,1Mb, mp3)

Κοινωνικά
Τοπικά