Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στη Μονή Λαζαριστών. Όσοι βρεθούν στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα απολαύσουν ερμηνεία...

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή  στη Μονή Λαζαριστών για μία και μοναδική συναυλία, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου  στις 21:30.

 Παρουσιάζουν τον καινούργιο τους δίσκο, με τίτλο «TO BE SAFE», που μόλις κυκλοφόρησε! Μουσικές και τραγούδια γραμμένα από τις ίδιες, δωρικά και τραχιά blues, ρεμπέτικα και μυστηριακά Balkan φωνητικά... Μια σπονδή στην παγκόσμια πεντατονία! Μία ξεχωριστή συναυλία με τραγούδια που συνθέτουν ένα ακαταμάχητο μείγμα από spiritual, rock, ρεμπέτικο και world music.

Μαζί τους επί σκηνής δύο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και ο Χρήστος Τσαπράζης στο κοντραμπάσο.

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες.

Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών: ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους, συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας, τραγούδια των Βαλκανίων, πορτογαλέζικο fado, ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, τραγούδια της Ανατολίας, τσιγγάνικα, αμερικάνικο μπλουζ, σεφαραδίτικα καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις.

Έχουν συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως με τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, τον Goran Bregovic στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλλίπων, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Ψαραντώνη, τον Θ. Παπακωνσταντίνου (cd «Ο Σαμάνος»), την Τ. Λύγαρη, Χρ. Θηβαίο και Γ. Σπάθα (cd «Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή»), τον Βασίλη Λέκκα, τον Ηλία Ανδριόπουλο κ.ά.

Έχουν δώσει συναυλίες έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ, σε χώρους ιδιαίτερης δυναμικής, όπως σε αρχαία θέατρα και πύργους, σε όλα τα Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε εθνικά θέατρα αλλά και σε σημαντικά jazz clubs σε Ελβετία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Η.Π.Α, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Τουρκία, Ρουμανία, Νεπάλ κ.α.


Τα 10 κομμάτια του νέου album  «TO BE SAFE» (7 originals και 3 διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών) συνθέτουν ένα ακαταμάχητο μείγμα από blues, rock, ρεμπέτικο, spiritual και world music ενώ τo rhythm section του δίσκου έχουν αναλάβει οι Αλέξης Αποστολάκης (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Blues Wire) και Χρήστος Τσαπράζης (Ξύλινα Σπαθιά) ενώ την ηχογράφηση και το mastering υπογράφει ο Τίτος Καργιωτάκης (Γιάννης Αγγελάκας, Τρύπες, Θανάσης Παπακωνσταντίνου).


Με τις φωνές τους σε απόλυτη αρμονία, γήινες και μαζί "εξωτικές", με ερμηνείες εκρηκτικές κι αυθεντικές, με τρόπο που καθηλώνει, που συγκινεί, που συνεπαίρνει, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα μας προσφέρουν φέτος το καλοκαίρι πολύχρωμες μουσικές παραστάσεις, αναδεικνύοντας τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο, με όχημα την μουσική και τα τραγούδια από τις παραδόσεις της Ελλάδας και του κόσμου καθώς και τις δικές τους συνθέσεις.

 

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εμφανίσεων της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή!

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Αποβάθρα Τρένο στο Ρούφ

26 και 27 Ιουλίου 2013

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ιωνικές Γιορτές, Άλσος Νέας Σμύρνης


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

Μονή Λαζαριστών
&
Ταμείο Κ.Ο.Θ. (Πλατεία Αριστοτέλους)

Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά