Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση. Στον αέρα από τις 08:00

Eκπέμπει από τις 08.00 σήμερα το πρωί η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», στις συχνότητες της ΕΡΤ.

Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο ψηφιακά, με μια κάρτα, με το σήμα του καναλιού «ΕΔΤ». 

Πρόκειται για μεταβατικό πρόγραμμα σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα περιλαμβάνει ταινίες και ντοκιμαντέρ, ενώ θα υπάρχει ροή κάποιων ειδήσεων με τη μορφή τίτλων. σύμφωνα με τον Σίμο Κεδίκογλου, ενώ διευκρίνισε  ότι σε τρεις μήνες  θα έχει ξεκινήσει κανονικά η εκπομπή του νέου φορέα.


Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, εξέδωσαν ψήφισμα για τις εξελίξεις:


"Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απερίφραστη καταδίκη μας στην πρωθυπουργική απόφαση της 11ηςΙουνίου που επιχείρησε να επιβάλλει το «μαύρο» στις οθόνες των Ελλήνων πολιτών και στις δημόσιες συχνότητες.

Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη επιχείρηση να «κατέβουν» οι πομποί με συνέργεια αστυνομικών δυνάμεων και ιδιωτών τεχνικών.

Καταδικάζουμε, επίσης κάθε απόπειρα παράνομης εκπομπής εκτός των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

Διατυπώνουμε ρητές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για όσες από τις προτάσεις του κ. Καψή ανατρέπουν βίαια τις εργασιακές σχέσεις παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έχουμε να παρατηρήσουμε ότι είναι ανάγκη ο υφυπουργός να γίνει πιο συγκεκριμένος, ουσιαστικός και με σαφές χρονοδιάγραμμα λύσεων. Δεν βοηθάει κανένα όταν στις θεσμικά και νομικά τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων ο αρμόδιος υφυπουργός προσερχόμενος στο διάλογο απαντά κυρίως με γενικόλογες πολιτικές παρατηρήσεις και αιτιάσεις.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και ζητάμε από τον υφυπουργό, αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, να συνεχίσει το διάλογο και να εφαρμόσει αυτό που δημοσίως έχει υποστηρίξει «ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι μέρος της λύσης», προκειμένου να εκπέμψει ξανά το σήμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης μόνο από τις εγκαταστάσεις και τις συχνότητες της ΕΡΤ, σεβόμενος τις αποφάσεις του ΣτΕ.
"

Κοινωνικά
Πολιτικά