Εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους της Κύπρου

Το καθιερωμένο μνημόσυνο για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους από το πραξικόπημα και τη βάρβαρη εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο το 1974, θα τελέσει την Κυριακή 14 Ιουλίου, ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Χατζηγεωργίου, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για τη διεκπεραίωση μιας απλής υποχρέωσης αλλά για την ουσία της Κυπριακής τραγωδίας , η οποία όσο βαρύνεται από το δράμα των αγνοουμένων και την διαίρεση της μεγαλονήσου αποτελεί ντροπή για τη διεθνή κοινότητα.

Η κ. Χατζηγεωργίου εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου απηύθυνε ανοικτή δημόσια πρόσκληση προς όλους τους Ξανθιώτες να παραστούν – όπως κάθε χρόνο πράττουν- στο μνημόσυνο που θα τελεστεί στις 9:15 το πρωί της Κυριακής στο παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα στην παραλία των Αβδήρων , στο λιμάνι, και στη συνέχεια στην επίσκεψη στο Άλσος Αγνοουμένων όπου θα γίνει η απότιση φόρου τιμής.

Αμέσως μετά θα παρατεθεί δεξίωση με καφέ σε μαγαζί των  Αβδήρων προς όλους όσους τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

Ακούστε την πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης.

Hatzigeorgiou-mnimosino-12072013 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά