Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης : Καταγραφή προβλημάτων από την κακοκαιρία//Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 13:00 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, αγωνιστική συγκέντρωση

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις εστίες Ξάνθης, μετά την  κακοκαιρία του Σαββάτου  4 Νοεμβρίου 2023, ενημερώνοντας οτι η πρόεδρος του Συλλόγου επικοινώνησε με τον Πρύτανη του ΔΠΘ, που διευκρίνησε οτι οι εστίες δεν είναι στην ευθύνη του ιδρύματος, καλόντας ταυτόχρονα σε αγωνιστική συγκέντρωση, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης στη 1 το μεσημέρι,  στα πλαίσια της πανελλαδικής-πανεκπαιδευτικής δράσης.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τον Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης:

 

Για άλλη μια φορά οι φοιτητές των Εστιών Ξάνθης βρεθήκαν εκτεθειμένοι μπροστά στα “έντονα καιρικά φαινόμενα”, δηλαδή την βροχή και τον αέρα, αφού ξύπνησαν σήμερα αντικρίζοντας τις εστίες…ανάποδα. Κορμοί δέντρων πάνω σε αυτοκίνητα, σπασμένα τζάμια, πόρτες ολόκληρες ξηλωμένες, δωμάτια και κοινόχρηστοι χώροι πλημμυρισμένοι…και η λίστα δεν τελειώνει.

Χαρακτηριστικό των προβλημάτων που σταθερά αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στις εστίες είναι πως για μια ακόμα φορά μετά από μια βροχή υπήρξε διακοπή ρεύματος σε όλες τις εστίες για περίπου 3 ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και προβλήματα στην κανονική λειτουργία της λέσχης σίτισης.  

Για άλλη μια φορά φάνηκε η παντελής εγκατάλειψη των εστιών, η διαχρονική έλλειψη συντήρησης των κτιρίων. Είναι τέτοια η κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει τα δωμάτια που ακόμα και με κλειστά τα παράθυρα, ορισμένα γέμισαν με τα νερά της βροχής λόγω παμπάλαιων κουφωμάτων που «μπάζουν».

Η αντίδραση των φοιτητών ήταν άμεση αφού μετά από μάζεμα για την καταγραφή των προβλημάτων σε κάθε κτίριο συζήτησαν για το πώς θα προχωρήσουν. Έγινε τηλεφωνική επικοινωνία της προέδρου του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης Νάσιας Κοντίδου με τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Μάρη, παρουσία και πολλών ακόμα φοιτητών. Στην τηλεφωνική τους παρέμβαση τα μέλη του Συλλόγου απαίτησαν από την διοίκηση του ΔΠΘ να παρθούν άμεσα μέτρα για τις καταστροφές στις εστίες, να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Η απάντηση του Πρύτανη χωρίς περίσσιο θράσος ήταν πως δεν είναι στην ευθύνη του Ιδρύματος οι εστίες και πέταξε το μπαλάκι για άλλη μια φορά σε άλλους φορείς, παίζοντας το γνωστό πλέον «πινγκ-πονγκ» ευθυνών, αθωώνοντας με αυτό τον τρόπο την πολιτική υποχρηματοδότησης και των εστιών από τις κυβερνήσεις καλώντας τους φοιτητές να περιμένουν... λες και μπορούν να περιμένουν πολύ με πλυμμηρισμένα δωμάτια και διαλυμένες πόρτες στα σπίτια τους.

Τα μέλη του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης διαμήνυσαν πως δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Δεν θα ανεχτούν με την πρώτη βροχή να χρειάζονται βάρκες για να μπουν στα σπίτια τους. Κυβέρνηση και Πρυτανεία να πάρουν τώρα μέτρα για αύξηση της χρηματοδότησης για να καλύπτονται οι ανάγκες των εστιακών, να ικανοποιηθούν τα αιτήματά των Φοιτητικών Συλλόγων.

Επίσης κάλεσαν και σε κλιμάκωση του αγώνα, δίνοντας ραντεβού την Δευτέρα 6 Νοέμβρη στην Κεντρική Πλατεία στις 13:00, μέρα πανελλαδικής- πανεκπαιδευτικής δράσης, στέλνοντας μήνυμα από κάθε πόλη της χώρας ότι οι φοιτητές μέσα από του Συλλόγους τους απαιτούν εδώ και τώρα λύση στα οξυμένα προβλήματά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά