Δ.Μπένης: Τμηματικά η μετακόμιση στο νέο Δημαρχείο.Τι λέει για διαθεσιμότητα, οικονομικά των ΟΤΑ και δημοτικό πάρκινγκ.

Με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το νέο Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης.

Στόχος η έναρξη της μετακόμισης των υπηρεσιών του Δήμου στο νέο κτίριο αρχής γενομένης από τη μεταφορά των αρχείων.

Ο αντιδήμαρχος εκτιμά ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δυνατή, σταδιακά πάντα, η μεταφορά των υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών συστημάτων του Δήμου χωρίς να παρεμποδίζεται η αποπεράτωση των εκτελούμενων εργασιών στην παρούσα φάση.

Μιλώντας το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο Δημήτρης Μπένης στάθηκε στη λειτουργικότητα κυρίως σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου , οι οποίες θα φιλοξενούνται- συγκεντρωμένες πια- στο ισόγειο του νέου κτιρίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν ένα οριζόντιο μέτρο άνευ αιτιολόγησης και αξιολόγησης ως προς τις παρεχόμενες προς τους Δήμους υπηρεσίες από το συγκεκριμένο τμήμα και με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων της τρόϊκας από πλευράς κυβέρνησης, εκτιμά ο αντιδήμαρχος. 

Ουδέποτε η κεντρική διοίκηση ζήτησε στοιχεία για τη δημοτική αστυνομία άρα ουδέποτε μπήκε στο κόπο …αξιολόγησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Τον πρόχειρο σχεδιασμό, ο οποίος επιμένει ο Δημήτρης Μπένης δεν εξυπηρετεί παρά μόνο τους αριθμούς απολύσεων που ζητούν οι δανειστές και δίνει η κυβέρνηση, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι απομάκρυναν τους υπαλλήλους με τη μέθοδο του πυροτεχνήματος αφήνοντας το σύνολο των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας στους Δήμους , τους δε τελευταίους- τους Δήμους- δεν μπήκαν καν στο κόπο να ρωτήσουν πως θα τις εξυπηρετήσουν!

ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ

Ο Δήμος Ξάνθης είναι από τους λίγους έως ελάχιστους που δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα αποκλίσεων με την περίφημη στοχοθεσία και τον προέλεγχο των προϋπολογισμών των ΟΤΑ , υποστηρίζει ο αρμόδιος για οικονομικά θάματα αντιδήμαρχος προσθέτοντας όμως με έμφαση: « το 80% των Δήμων της χώρας θα έχει σοβαρότατες αποκλίσεις. Τι θα κάνουν ; Θα τους κλείσουν;»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Μετά την ένταξη του συνόλου των υπαλλήλων που εργάζονταν στο δημοτικό πάρκινγκ  σε διαθεσιμότητα και την συζήτηση για την εκμίσθωση του από ιδιώτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα έπρεπε ή να μπει λουκέτο στο χώρο με μηδέν έσοδα ή να δοθεί προς χρήση στους δημότες δωρεάν , δηλαδή και πάλι με μηδέν έσοδα για το Δήμο έως ότου διευκρινιστούν οι διαδικασίες εκμίσθωσης, απαντά ο αντιδήμαρχος σε εκείνους που σχολιάζουν αρνητικά την παραχώρηση του χώρου στάθμευσης  δωρεάν.

Ακούστε τη συνέντευξη με το Δημήτρη Μπένη.

D Mpenis 30 07 2013 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά