Πανελλήνια Παγκύπρια Ποδηλασία Αγάπης. 3.848 χιλιόμετρα. Την Κυριακή στην Ξάνθη

Στην Κομοτηνή βρίσκονται ήδη οι τρεις Κύπριοι ποδηλάτες, Ανδρέας Ονησιφόρου, Γιώργος Δημητρίου και Ανδρέας Σκουτέλλας, προετοιμάζοντας την Πανελλήνια Παγκύπρια Ποδηλασία Αγάπης.

Την Κυριακή στις 5:30 με 6:00 το απόγευμα οι ποδηλάτες θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, ακολουθώντας την διαδρομή Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Νέα Κεσσάνη, Βαφέικα, Ξάνθη, κάνοντας σύντομες στάσεις στους προαναφερόμενους οικισμούς συνοδευόμενοι από όχημα του Δήμου Αβδήρων, στο οποίο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών που συντηρούν οικονομικά αδύναμους και άπορους συμπολίτες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, με τη συνδρομή και τη στήριξη της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης και του Συλλόγου Κυπρίων , θα ξεκινήσει η συγκέντρωση τροφίμων από τους Ξανθιώτες που θα ανταποκριθούν στην έκκληση των διοργανωτών.
Μία ώρα νωρίτερα θα βρίσκονται  στον τερματισμό και στην απονομή των μεταλλίων της διοργάνωσης που ετοίμασε ο "Πήγασος" στο πλαίσιο των γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, στο μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμούς.
Στόχος των τριών ποδηλατών είναι η συλλογή τροφίμων για άπορους, εκ των οποίων τα 2/3 θα μείνουν στις δομές που τους υποστηρίζουν και το 1/3 θα πάει σε απόρους στην Κύπρο.
Ο ένας εκ των τριών ποδηλατών, ο Ανδρέας Ονησιφόρου, μίλησε σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου για την πρωτοβουλία τους, η οποία ξεκίνησε παράλληλα με την μνημονιακή περιπέτεια της Κύπρου. Μια ιδέα του ενός εκ των τριών να συνδράμουν στην έκκληση των κοινωνικών παντοπωλείων της Κύπρου τα οποία αδυνατούσαν να τροφοδοτηθούν και να διανείμουν τρόφιμα σε άπορες οικογένειες , υιοθετήθηκε άμεσα από τους άλλους δύο και ξεκίνησαν την προσπάθεια.

Σαν μέσο χρησιμοποίησαν το ποδήλατο με το οποίο μέχρι τότε δεν είχαν και τις φιλικότερες σχέσεις.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και η ιδέα να συμπεριληφθεί και η Ελλάδα στο εγχείρημα είχε ήδη εδραιωθεί στο μυαλό τους. Με την κατάλληλη προεργασία και την υποστήριξη αρκετών ιδιωτών έγινε πραγματικότητα.

Ακούστε τη συνέντευξη με τον Ανδρέα Ονησιφόρου και την παρέμβαση της πρόεδρου του Συλλόγου Κυπρίων Ελένης Χατζηγεωργίου για την Ποδηλασία Αγάπης.

 

A Onisiforou 30 08 2013 by Radio899 on Mixcloud

E Hatzigeorgiou 30 08 2013 by Radio899 on Mixcloud

Αθλητικά
Κοινωνικά
Τοπικά