Συνάντηση υπαλλήλων στις Περιφερειακές Ενότητες με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΠΑΜΘ κ. Παναγιώτη Χαλβατζή

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων του Φεβρουαρίου με τη στάση εργασίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.) και την απεργία της ΑΔΕΔΥ, η Πέμπτη 04/04/24 αποφασίστηκε να είναι Πανελλαδική μέρα δράσης και αγωνιστικής διεκδίκησης των εργαζόμενων στις Περιφέρειες. Στο πλαίσιο αυτό τα ΔΣ των Συλλόγων Υπαλλήλων των ΠΕ της ΠΑΜΘ συναντήθηκαν με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΠΑΜΘ κ. Παναγιώτη Χαλβατζή.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκ νέου το διεκδικητικό πλαίσιο και ζητήθηκε άμεσα η συζήτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και η λήψη απόφασης στήριξης, ως έμπρακτη απόδειξη της προφορικής αποδοχής των αιτημάτων μας από τον Περιφερειάρχη κ. Χ. Τοψίδη, όπως εκφράστηκε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων μας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζόμενων περιλαμβάνει μισθολογικά θέματα, για να αποκατασταθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για το σύνολο των εργαζομένων, γενικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, αιτήματα που αφορούν το σταμάτημα της συνεχούς υποβάθμισης των υπηρεσιών κυρίως λόγω της έντονης υποστελέχωσης, την εφαρμογή ξεκάθαρων σχεδίων αρμοδιοτήτων και διαδικασιών και την άμεση προκήρυξη κρίσεων για όλες τις θέσεις ευθύνης με σκοπό την δημιουργία ενός δίκαιου, λειτουργικού και αποτελεσματικού δημοσίου, τη νομική κάλυψη των υπαλλήλων κτλ.

Επιπλέον κατατέθηκαν οι απόψεις των εργαζομένων για θέματα που αφορούν αποκλειστικά την ΠΑΜΘ, με σημαντικότερα την άμεση έναρξη του σχεδιασμού για τον νέο οργανισμό λειτουργίας των υπηρεσιών της περιφέρειας και την προκήρυξη των θέσεων ευθύνης.

Αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της διοίκησης της Περιφέρειας, όπως μας εκφράστηκαν για μια ακόμη φορά.

Ο αγώνας των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας συνεχίζεται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά