Ξάνθη: Πρόληψη Τώρα..... στη μνήμη της Μητέρας μας//Χωρίς εισαγωγικά.

ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου, έχουμε μείνει άναυδοι, από την εξέλιξη ληστείας στην οδό Βενιζέλου στην Ξάνθη, λίγα μετρά από τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, Οικία Μάνου Χατζιδάκι, καθώς η 75χρονη παθούσα, λίγη ώρα μετά την επίθεση που δέχτηκε και την αρπαγή της τσάντας της από γυναίκα, εξέπνευσε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, από ανακοπή.

 

 Το σοκ, η ένταση που εισέπραξε από την επίθεση, ήταν μεγαλύτερη από τις αντοχές της καρδιάς της και  από την πτώση, μετά την επίθεση, έφερε τραύματα στο κεφάλι,  ικανά και αυτά να βλάψουν την υγεία της, σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Πόσο τραγικό είναι, μια ολόκληρη κοινωνία να παρακολουθεί, σειρά παραβατικών συμπεριφορών μικρής, μεσαίας αλλά και υψηλής πίεσης και να μη μπορεί να ανταποκριθεί στα αυτονόητα.

Είναι θέμα πιθανοτήτων, είναι αποτέλεσμα στατιστικών, αργά η γρήγορα, να χαθεί μια ζωή, η αξία της οποίας σε μια πολιτισμένη κοινωνία είναι ανεκτίμητη και όλοι μας να συνεχίσουμε να πιστεύουμε οτι ζούμε σε "πολιτισμένη κοινωνία", χωρίς να  έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε.

 

Πριν λίγες ημέρες, ένας έφηβος μας έλεγε ότι, την ώρα που του έκλεβαν το ποδήλατο, αντέδρασε και παρόλο που οι δράστες ήταν κατά πολύ μικρότεροι σε ηλικία, ίσως και κάτω από 12 ετών, ήταν τόσο σκληροί,  που άμεσα αποφάσισε να υποχωρήσει, γιατί θα μπορούσαν να συμβούν τα χειρότερα….. ευτυχώς σε εκείνη την περίπτωση δεν είχαμε απώλεια ζωής….

Έχουμε όμως σίγουρα έναν κυρίαρχο φόβο και μια αίσθηση συνεχούς απειλής, που εν δυνάμει, είναι ισχυρότερος και από τον ίδιο τον θάνατο.

 

Είμαστε αισιόδοξοι, στη μνήμη της μητέρας μας, χωρίς εισαγωγικά, γιατί όλοι έτσι θα πρέπει να νιώθουμε για την 75χρονη, ότι το έγκλημα θα τιμωρηθεί, με τη σύλληψη της δράστιδας.

 

Είναι όμως αυτό αρκετό;

 

Θα πρέπει να καταβληθεί από τις αρχές, αλλά και από όλους εμάς, που παρακολουθούμε, πολλές φορές,  με απάθεια τα γεγονότα, η μέγιστη δυνατή προσπάθεια,  ώστε να προλαμβάνουμε …..

 

Η αυτονόητη καταστολή,  δεν έχει σίγουρα, σε καμία περίπτωση, την αξία μιας ζωής που χάθηκε.

 

Πρόληψη, Τώρα …..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά
Δήμος Ξάνθης