"ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ" Η Έλενα Ράπτη στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης.

Η Έλενα Ράπτη χαιρετίζει τις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης:

Εδώ και μερικούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη εκστρατεία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και συντονίστρια της εκστρατείας στη χώρα μας, θεωρώ υποχρέωσή μου να φτάσει το μήνυμα της μεγάλης αυτής προσπάθειας σε κάθε σπίτι.

Να ενημερωθούν παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Όταν ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης τότε είναι καθήκον όλων μας να δράσουμε άμεσα. Και είναι αισιόδοξο πως η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι σήμερα είναι πολύ θετική.

Η δημοτική αρχή της Ξάνθης έχει από την πρώτη στιγμή στηρίξει αυτή τη μεγάλη εθνική εκστρατεία συμβάλλοντας σημαντικά στην ενημέρωση των πολιτών.   Το παραμύθι «Η Κίκο και το Χέρι», μαζί με το ειδικό έντυπο οδηγιών για τους γονείς και τις 7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας μοιράστηκαν μέχρι σήμερα σε 14 ελληνικές πόλεις.  

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Ξάνθη συμμετέχει για άλλη μια φορά στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, προσκαλώντας την εκστρατεία σε ένα κορυφαίο θεσμικό γεγονός, τις Γιορτές της Παλαιάς Ξάνθης. Από την 1η  μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2013 θα είμαστε όλοι εκεί. Μοιράζοντας τα έντυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενημερώνοντας χιλιάδες επισκέπτες. Συμμετέχουμε σε μια όμορφη γιορτή προσπαθώντας να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για όλα τα παιδιά.

Έλενα Ράπτη

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης  

Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης  

Συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα

Κοινωνικά
Παλιά Πόλη
Τοπικά