Πλημμύρισε η Παλιά Πόλη της Ξάνθης στην επίσημη έναρξη των Γιορτών.

Πλημμύρισαν  τα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης χθες το βράδυ, με όλους τους συλλόγους να έχουν οργανώσει τα στέκια τους στην εντέλεια και να περιμένουν με χαμόγελο τους επισκέπτες των γιορτών.

 Το επίκεντρο των εκδηλώσεων η  πλατεία Μητροπόλεως όπου ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τους συλλόγους για τη συμμετοχή και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, κάλεσε όλους τους πολίτες  να αγκαλιάσουν και να ευχαριστηθούν κάθε σπιθαμή απόλαυσης που προσφέρουν οι άπειρες γωνιές της Παλιάς Πόλης.

Ο Μιχάλης Στυλιανίδης τιμητικά έδωσε τη σκυτάλη στον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη για να κηρύξει την έναρξη τ6ων γιορτών.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ χαρακτηρίζοντας την Ξάνθη Μάγισσα της Θράκης , κάλεσε όλους τους κατοίκους της περιφέρειας να επισκεφθούν την Πόλη και να μεθύσουν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με τα αρώματα και την ακτινοβολία της, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον εθελοντισμό και στους συλλόγους που δίνουν «ψυχή» στο θεσμό.

Λίγο νωρίτερα με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ της περιοχής, ο Μανόλης Φανουράκης αφιέρωσε τον θεσμό στον Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη που όπως σημείωσε πήρε τον θεσμό τον ανέδειξε τον σταθεροποίησε και τον έφτασε στο σημερινό επίπεδο που όλοι απολαμβάνουμε.

Στην τελετή της έναρξης παρέστησαν εκτός του οικοδεσπότη Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη  και του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Μανόλη Φανουράκη, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάσης Καρούντζος εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν  Ζεϊμπέκ, η Βουλευτής Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, που συμμετέχει στις Γιορτές προωθώντας την καμπάνα του Συμβουλίου  της Ευρώπης «ΕΝΑ  στα ΠΕΝΤΕ», ο Διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικών υποθέσεων Νικόλαος Πιπερίγκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων της Ξάνθης  και εκπρόσωποι αρχών και φορέων της ευρύτερης περιοχής

\

Παλιά Πόλη
Πολιτικά
Πολιτιστικά