Πορτοκάλογλου Πλιάτσικας. Υπέροχοι. Δεν έχουμε βέβαια ξεχάσει οτι το πρώτο τραγούδι που μεταδόθηκε από το Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης το 1994 ήταν το "Ταξίδι" των Φατμέ.

Με το "Ταξίδι" των "Φατμέ" να διατηρεί την διαχρονική του αξία και το Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης να μην ξεχνά οτι αυτό ήταν το τραγούδι που το 1994 ξεκίνησε το ταξίδι στα ερτζιανά για την "Όμορφη Πόλη 899", οι Πορτοκάλογλου Πλιάτσικας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, στο ξεκίνημα των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.

Η πραγματικά υπέροχη βραδιά ξεκίνησε με τους καλλιτέχνες να ζητούν από το κοινό να έρθει κοντά στο πάλκο και με τον κόσμο να τους αγκαλιάζει θερμά, τραγουδώντας τα διαχρονικά τραγούδια τους και χειροκροτώντας τους παρατεταμένα.

Ο Μιχάλης Καλκάνης με το κοντραμπάσο του έδωσε το δικό του φως στην παράσταση, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος άναψε φωτιά στα  πλήκτρα, ο Μιχάλης Βρέττας έβαλε στο βιολί του χρώματα της Ξάνθης,  ο Αποστολάκης χτύπησε δυνατά τα τύμπανα δίνοντας το ρυθμό και όλοι μαζί απογείωσαν τους συμμετέχοντες στην παράσταση ενεργά, με την πλατεία Μητροπόλεως να αποδεικνύεται "μικρή" για μια τόσο "μεγάλη" συναυλία.

 Ο Νίκος Παππάς δεν άφησε τίποτα να γίνει τυχαία βάζοντας τις πινελιές του στο τελικό αποτέλεσμα και ο Περικλής Μαθιέλλης έδωσε χρώμα και αισθητική σε όλη τη διάρκεια της νύχτας...

Ελπίζουμε αυτά τα μεστά και ουσιαστικά "ταξίδια" στο χώρο της μουσικής να συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο.

Καλλιτεχνικά
Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά