Η Γ’ τάξη του 4ου Γυμνασίου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο- Τα ταλαντούχα παιδιά της χορωδίας του σχολείου ερμήνευσαν μοναδικά τέσσερα υπέροχα τραγούδια συνοδεία ζωντανής μουσικής από τα ίδια τα παιδιά!

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης επισκέφθηκαν την Πέμπτη 18 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Ξάνθης, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς τους Δέσποινα Θεοδωρίδου και Σοφία Τσέλιου, όπου είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου, να ηχογραφήσουν στο στούντιο 4 τραγούδια συνοδεία ζωντανής μουσικής που έπαιζαν οι ίδιοι οι μαθητές με τα μουσικά τους όργανα, ενώ μία ομάδα μαθητών μαζί με τις κυρίες Θεοδωρίδου και Τσέλιου μίλησαν και στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Όπως είπαν, στο σχολείο τους έχει συσταθεί και λειτουργεί χορωδία, όπου οι μαθητές- μέλη της συναντιούνται και κάνουν πρόβες σε εβδομαδιαία βάση για μία ώρα, ενώ πρόσφατα η χορωδία συμμετείχε στο μαθητικό φεστιβάλ χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου επέλεξαν και ηχογράφησαν στο στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου 4 τραγούδια και συγκεκριμένα  το ‘Ν’ αγαπάς, σε μουσική Παντελή Θαλασσινού και στίχους Νίκου Βελιώτη,   ‘ Είναι ο έρωτας’, σε μουσική Κ. Νικολόπουλου – Δ. Αναστασίου και στίχους Χρήστου Παπαναγιώτου,  ‘ Ελεύθερος’, μία διασκευή παραδοσιακού τραγουδιού σε στίχους Χ.Σαβαλάνου και το ‘Μίλησέ μου’, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και στίχους Νίκου Γκάτσου.

Τα τραγούδια των εξαιρετικά ταλαντούχων παιδιών της χορωδίας του 4ου Γυμνασίου θα μεταδοθούν από τη συχνότητα του δημοτικού ραδιοφώνου το Σάββατο, 20 Απριλίου, στις 14:00 μ.μ.

Επιπλέον, τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Δημοτική Βιβλιοθήκη και το  Xanthi TechLab .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά