Μ.Φανουράκης:Ο Δήμος παρά τις οικονομικές δυσκολίες ασκεί κοινωνική πολιτική και θα συνεχίσει

Πρόγραμμα εμβολιασμών παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών, λειτουργία κολυμβητηρίου, επανεκκίνηση Φιλαρμονικής, Δημοτικό Ωδείο αλλά και προετοιμασία των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ξάνθης, Μανώλη Φανουράκη, στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Ο κ. Φανουράκης υπογράμμισε ότι παρά την οικονομική ασφυξία της τοπικής αυτοδιοίκησης , ο Δήμος Ξάνθης ασκεί κοινωνική πολιτική για τους δημότες αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Γνωστοποιούνται, τόνισε, μόνο οι περιπτώσεις εκείνες που απαιτείται ενημέρωση του κόσμου για να ανταποκριθεί. Σε όλες τις υπόλοιπες παρεμβάσεις του ο Δήμος και οι κοινωνικές του δομές κινούνται αθόρυβα και διακριτικά, πρόσθεσε.

Κολυμβητήριο

Για το πολυσυζητημένο θέμα του τρόπου λειτουργίας του κολυμβητηρίου κατά τη συζήτηση στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, υποστήριξε ότι στόχος όλων είναι καταρχάς η συνέχιση της λειτουργίας και η κάλυψη των χειμερινών μηνών κατά τους οποίους μειώνεται η προσέλευση του κοινού, με τη συνδρομή του Δήμου, ώστε να μην απειληθεί η λειτουργία του. Άλλωστε οι τελικές αποφάσεις για το όλο θέμα θα ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καρναβάλι

Για το καρναβάλι και ενώ αναμένεται η έγκριση του προϋπολογισμού που κατατέθηκε ήδη, ενημέρωσε , ξεκίνησε η προετοιμασία σε συνεργασία πάντα με την οργανωτική επιτροπή. Σύντομα ο νέος κανονισμός λειτουργίας θα τεθεί προς συζήτηση στην οργανωτική επιτροπή και αφού εγκριθεί ο προϋπολογισμός θα καταρτισθεί στην οριστική του μορφή το φετινό πρόγραμμα.

Φιλαρμονική

Για την επίσης πολυσυζητημένη επανεκκίνηση της Φιλαρμονικής- υπάρχει μια διάσταση απόψεων από παλαιότερα μέλη-, ο κ. Φανουράκης είπε ότι δεκαπέντε συμπολίτες δήλωσαν συμμετοχή και σύντομα θα ξεκινήσει η ανανέωση του σχήματος.

Συνεργασία Κέντρου Πολιτισμού - Κέντρου Προστασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τέλος, ενημέρωσε για τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού δια του Ωδείου με το Κέντρο Προστασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ώστε τα νήπια που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, εφόσον οι γονείς το επιθυμούν, να παρακολουθούν μαθήματα μουσικής προπαιδείας στο Δημοτικό Ωδείο με έκπτωση της τάξης του 20%.

Ακούστε τη συνέντευξη με το Μ.Φανουράκη.

Fanourakis Manolis 21 10 2013 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Τοπικά