Σεργκενλίδης: 28 Ξανθιώτες εκθέτουν φωτογραφίες στη Δημοτική Πινακοθήκη /Την Τετάρτη τα εγκαίνια

Ένα δίκτυο συμπολιτών που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τα εικαστικά και παράγουν πολιτισμό στη πόλη, στήνει η Δημοτική Πινακοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

Η αρχή έγινε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης με την ομαδική έκθεση ζωγραφικής , η οποία φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη και συνεχίζεται με την ομαδική έκθεση φωτογραφίας , η οποία εγκαινιάζεται την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί με κάλεσμα όσων συμπολιτών ασχολούνται με την αγιογραφία και τη γλυπτική.

Ο καλλιτεχνικός επιμελητής της Δημοτικής Πινακοθήκης και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού κ. Κρυωνάς Σεργκενλίδης , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, τόνισε με έμφαση ότι η πόλη διαθέτει ένα αξιολογότατο δυναμικό, το οποίο ασχολείται με τις τέχνες ερασιτεχνικά μεν αλλά με επαγγελματική δεξιοτεχνία.

Αυτή η πολιτιστική παραγωγική βάση πρέπει να ενθαρρυνθεί και να συσταθεί στην τοπική κοινωνία. Και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας.

Η αρχική διστακτικότητα των συμπολιτών που ζητούσαν πληροφορίες για την έκθεση φωτογραφίας μετά την δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε η Δημοτική Πινακοθήκη για την διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης μετεξελίχθηκε σε ενθουσιασμό και ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να δηλώσουν συμμετοχή 28 Ξανθιώτες και να παρουσιαστούν πάνω από 100 έργα τους στο κοινό.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη, στις 19:00 και η έκθεση θα φιλοξενείται μέχρι και τις 17 του μήνα με ώρες επίσκεψης κοινού από τις 10:00- 14:00 και από τις 18:00 – 21:00.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη με τον κ. Σεργκενλίδη.

 

Sergkenlidis-01112013 by Radio899 on Mixcloud

 
Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά