Εκδήλωση για τη δημόσια υγεία από την Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ και την Ανοιχτή Επιτροπή Συλλόγων –Πολιτών Ξάνθης

Εκδήλωση- συζήτηση με θέμα « η υγεία σήμερα-αύριο:δημόσια ή ιδιωτική» συνδιοργανώνουν η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης και η Ανοιχτή Επιτροπή Συλλόγων-Πολιτών Ξάνθης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 20:00μ.μ. την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ημέρα της γενικής απεργίας στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής (ΠΡΟΚΑΤ)  αλλά και σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το μέλλον των Νοσοκομείων της χώρας καθώς μέσα στο μήνα που τρέχει θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του Υπουργείου περί αξιολόγησης των πρωτοβάθμιων δομών και υπηρεσιών υγείας και του έμψυχου δυναμικού τους σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους συμπολίτες να παραστούν και να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις υπενθυμίζοντας τα παρακάτω: 

«Τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχουν:

  • 6.000.000 ανασφάλιστοι (σύμφωνα με τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ).
  • 1.136.000 παιδιά στη χώρα μας βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας (UNICEF).
  • 30% δεν έχει θέρμανση και 11% δεν έχει φαγητό (UNICEF).

Καθημερινά είναι τα φαινόμενα διάλυσης της δημόσιας υγείας:

  • Ανακοινώνεται η κατάργηση των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, ενώ ήδη στη Ξάνθη σε αρκετές ειδικότητες δεν υπάρχει ούτε 1 γιατρός.
  • Νευραλγικές κλινικές του νοσοκομείου βρίσκονται στα πρόθυρα λουκέτου (καρδιολογική, παθολογική, αναισθησιολογικό, ψυχιατρική, νευρολογικό).
  • 8 νοσοκομεία σε Αθήνα-Θεσ/νίκη έκλεισαν και ακολουθεί τον επόμενο μήνα η επαρχία με κλείσιμο 10.000 νοσοκομειακών κρεββατιών.
  • Χαράτσι 5 ευρώ για εξέταση στα ιατρεία και 25 για εισαγωγή στο νοσοκομείο.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ;

Να δεις το Κέντρο Υγείας της περιοχής σου να κλείνει;

Να ζήσεις τις μέρες που ένα προς ένα τα Τμήματα των Νοσοκομείων αρχικά, ολόκληρα Νοσοκομεία στη συνέχεια θα κλείνουν ελλείψει προσωπικού και χρηματοδότησης;

Να είσαι υποχρεωμένος να αγοράζεις ιδιωτικές κάρτες υγείας για την κακιά ώρα την ίδια στιγμή που το Δημόσιο σε ξεζουμίζει στους φόρους;».

Για την εκδήλωση μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο πρόεδρος της Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ Δημήτρης Αδαμίδης.

Ακούστε τη συνέντευξη.

Κοινωνικά
Τοπικά