Στον Α.Γεωργιάδη για το Νοσοκομείο Ξάνθης οι τοπικοί φορείς.

Οι απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάστηκε να λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο η Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας στη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο σύνολο των τμημάτων του.

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη κλήθηκαν οι τρεις βουλευτές τουτ νομού κ.κ. Α.Κοντός, Χ.Ζεϊμπέκ, Δ.Σαλτούρος και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ.Στυλιανίδης προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα και να αποφασίσουν από κοινού τρόπο παρέμβασης στην κεντρική διοίκηση για να βρεθεί λύση.

Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος αποφάσισαν να αποστείλουν έγγραφο στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη με τις αιτούμενες θέσεις γιατρών για τις κλινικές του Νοσοκομείου καθώς εκτός της καρδιολογικής κλινικής σχεδόν το σύνολο των τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου αντιμετωπίζει πρόβλημα ιατρικής στελέχωσης , να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να ζητήσουν οριστική λύση και να συναντηθούν με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας την ερχόμενη Πέμπτη στον οποίο θα θέσουν το σύνολο των προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου της Ξάνθης.

Παράλληλα στην ίδια συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής για την αντιμετώπιση του ιού της ευλογιάς σε αιγοπρόβατα της Ξάνθης και ζητήθηκε η συνδρομή των βουλευτών ώστε να μεταφερθούν στο αρμόδιο υπουργείο ζητήματα που προκύπτουν από την εκδήλωση της νόσου.

Ακούστε τον Αντιπεριφερειάρχη Φ.Καραλίδη.

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά