Μικρή η συμμετοχή των απεργών στην Ξάνθη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-Ν.Τ,ΑΔΕΔΥ

Απογοητευμένοι για μια ακόμη φορά από τη συμμετοχή και στην σημερινή απεργία εμφανίστηκαν οι διοργανωτές, Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Η μη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ , αποτέλεσε σημείο κριτικής τόσο από τον Γ.Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου κ. Σπύρο Παπαχρήστου όσο και από πρόεδρο του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Χαράλαμπο Ευστρατίου κατά τις τοποθετήσεις τους στην συγκέντρωση.

Ο μεν κ. Παπαχρήστου πρότεινε στους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων να ξεκινήσει μια συζήτηση για το όλο θέμα ακόμη και για αλλαγή τρόπου διαμαρτυρίας. Ο δε κ. Ευστρατίου υποστήριξε ότι ευθύνη έχουν και οι συνδικαλιστές αλλά και ο κάθε εργαζόμενος – η ευθύνη, είπε χαρακτηριστικά, είναι και συλλογική αλλά και ατομική.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στα ανοιχτά μέτωπα που συνεχώς διευρύνονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο και την απελευθέρωση των απολύσεων και τις ατομικές συμβάσεις στον ιδιωτικό.

Τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι μεν μονόδρομος απαιτείται δε η συστράτευση του κόσμου.

Επισημαίνεται ότι ένα από τα κυρίαρχα θέματα στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση ήταν οι εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ όπου σήμερα το πρωί έγιναν ακόμη έξι απολύσεις εργαζομένων.

ΤΟ ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ συγκράτησε τις δυνάμεις του και παρά την πρωινή βροχή πραγματοποίησε την απεργιακή του συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία . Από νωρίς σήμερα το πρωί μέλη της Γραμματείας ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την σημερινή απεργία στη ΣΕΚΑΠ εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την συμπαράσταση και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας.

Οι απεργοί της συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο και οι απεργοί της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ ολοκλήρωσαν τη σημερινή τους διαμαρτυρία με πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ακούστε τις τοποθετήσεις του Γ.Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Σ.Παπαχρήστου και του προέδρου του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Χ.Ευστρατίου καθώς και το ψήφισμα της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο και το μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ Κ.Βογιατζή από τη συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας.

Κοινωνικά
Τοπικά