ΕΡΤ, ΠΡΑΞΗ Β’-ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ ΜΕ ΜΑΤ Στις 19:30 διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Ξάνθης / στις 16:00 καλούν στην Κομοτηνή οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ

Αιφνιδιαστικά στις 4:20 τα ξημερώματα, παρουσία εισαγγελέα, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ εκκένωσαν το κτίριο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους.

Προσήχθησαν τέσσερις εργαζόμενοι, ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΑ Νίκος Τσιμπίδης, η φωνή του οποίου ήταν η τελευταία που ακούστηκε από τη συχνότητα της ΕΡΑ

Λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από τα ξημερώματα έχουν αναρτήσει στο ertopen το παρακάτω μήνυμα :

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.

Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!

Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτιρίου ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν αυτό που θα ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ.Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και τη θέαση σας!»

Η Αλεξάνδρα Χρυσικάκη πρώην εργαζόμενη της ΕΡΤ, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, για τη σημερινή επιχείρηση υπογραμμίζοντας αφενός ότι ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσε το πρωί για μια ακόμη φορά για παράνομη κατάληψη του κτιρίου από τους εργαζόμενους , ο αρμόδιος υπουργός για τη δημόσια τηλεόραση ,Π.Καψής- ο οποίος δεν γνώριζα τίποτε για τη σημερινή επιχείρηση αλλά προλείανε το έδαφος για τα τεκταινόμενα από τα μέσα Οκτωβρίου από του βήματος της Βουλής- συζητούσε με τους ‘παράνομους’ καταληψίες μέχρι και την περασμένη Παρασκευή για τον τρόπο αποχώρησης των εργαζομένων. Τελικά ο διάλογος ήταν περιττός καθώς αποφασίσθηκε η εκκένωση χωρίς καν να συζητηθεί η περίφημη Π.Ν.Π για την ΕΡΤ στη Βουλή.

Στις 16:00 πραγματοποιείται στην Αθήνα διαμαρτυρία για την… υπό το φως του φεγγαριού (! ) επέμβαση οκτώ διμοιριών ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο.

 

Xrysikaki - Proin ergazomeni stin ert 07 11 2013 by Radio899 on Mixcloud

 

 

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής Σαμή Καραμπουγιούκογλου μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο σημείωσε ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο της ενώ ήδη επιχειρείται να εκπέμψει ξανά από τον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου η ΕΡΤ. Είναι ιδέα , είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:’ οι ιδέες δεν φυλακίζονται , η Δημοκρατία όμως στην Ελλάδα τουφεκίζεται ‘.

Στις 16:00 οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Κομοτηνής καλούν τους πολίτες να παραβρεθούν στις εγκαταστάσεις της όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων.

 

Karampougioukoglou 07 11 2013 by Radio899 on Mixcloud

 

Τα μέλη της Ανοιχτής Επιτροπής Πολιτών και Συλλόγων Ξάνθης , Νίκος και Βίκτωρας, με παρέμβαση τους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ενημέρωσαν για την διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στην κεντρική πλατεία Ξάνθης καλώντας τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

 

Ο τρόπος με τον οποίο, για δεύτερη φορά , έδωσε το στίγμα της αποτελεσματικότητας της η κυβέρνηση σχολιάστηκε από τους προαναφερόμενους.

 

Nikos Viktoras anoihti epitropi Xanthis 07 11 2013 by Radio899 on Mixcloud

 

Ακούστε  τα συγκλονιστικά τελευταία λεπτά του Νίκου Τσιμπίδα, ο οποίος έχοντας τα ΜΑΤ απέναντι του δεσμεύθηκε για το σύνολο των συναδέλφων του :’θα τα ξαναπούμε. Ψυχή βαθιά…’

 

ERT ta teleytaia lepta 07 11 2013 by Radio899 on Mixcloud

 
Πολιτικά