30 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο/ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αύριο σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Φοιτητών και Φίλων, διαμαρτυρόμενοι για την μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που έγινε στις  15/11/1983 από τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς, που φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια,  θα προβούν στις παρακάτω εκδηλώσεις:

 

  • 15/11/2013- Παρασκευή  στις 11:00 πμ  αντιπροσωπεία των μονίμων κατοίκων και των φοιτητών θα μεταβεί στη γειτονική πόλη της Κομοτηνής , όπου θα λάβει μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο της πόλης που πραγματοποιούν οι φοιτητές της Κομοτηνής. Επίσης θα επιδώσει σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο.
  • 15/11/2013- Παρασκευή στις 5:30 μ.μ οι δύο Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στη πόλη της Ξάνθης. Η πορεία θα ξεκινήσει από τη πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής.

 

Οι διοργανωτές καλούν τον λαό της Ξάνθης και Κομοτηνής, να έλθει στις πορείες διαμαρτυρίας.

 Καλούν όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των άλλων Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  που έχουν έδρα την γειτονική Κομοτηνής  να συμμετέχουν στις  πορείες διαμαρτυρίας . 

Δεν είναι απλές πορείες, είναι διαμαρτυρία για την συμπλήρωση 30 χρόνων εγκαθίδρυσης του κατοχικού εκτρώματος της Τουρκίας στην Κύπρο, την αποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Και καταλήγουν:’Σήμερα με τις τόσο δύσκολες καταστάσεις που διέρχονται Ελλάδα και Κύπρος, πρέπει η φωνή μας να γίνει πιο δυνατή. Ας δώσουμε και μια απάντηση στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι υπάρχει χώρα Κύπρος και είναι εδώ και αγωνίζεται, έχοντας συμπαραστάτη τον απανταχού ελληνισμό.’

Η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, Ελένη Χατζηγεωργίου, απηύθυνε δημόσια πρόσκληση προς τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες να παραστούν στις διαμαρτυρίες, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

Κοινωνικά
Τοπικά